Bu patronlarda bir sıkıntı var

Milyar dolarlık servetleriyle dikkat çeken patronlar cimri çıktı. Eli sıkı patronlardan kimisi tuvalet kağıdının hesabını yapıyor, kimisi yemeğini evden götürüyor, kimisi de restorandan tuz biber topluyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Eylül 2017 Güncelleme 02 Eylül 2017, 02:02
Bu patronlarda bir sıkıntı var

İÇİNDEKİLER



Dakikada binlerce dolar kazanan ultra zenginlerin, iş harcamaya gelince ellerinin sıkı olduğu ortaya çıktı. İş hayatlarında milyarlarca dolarla oynayan zenginler, özel hayatlarındaki tutumlu tavırları ile dikkat çekti. Servetleriyle herkesin imrendiği isimlerin kimi yemeğin yanındaki tuzu evine götürüyor, kimi çalışanlarının tuvalet kağıdı kullanımını takip ediyor, kimi de işçileriyle yemek yiyor... İşte bazı milyarderlerin şaşırtan alışkanlıkları...


Carlos Slim Şirketi: Telmex, Telcel ve America Mowil Serveti: 32 milyar dolar Personeli için yazdığı tutumluluğun anlatıldığı bir el kitabı var. Ev yemeklerinden başka bir şey yemiyor.


Ingvar Kamprad Şirketi: IKEA Serveti: 39 milyar dolar Öğle yemeklerini IKEA kafeteryasında yiyor. Paket tuz ve karabiberleri de evine götürüyor. Vakti varsa otobüse biniyor. Hususi aracı ise 1993 model Volvo 240. Ekonomi sınıfı ve indirimli havayollarıyla seyahat ediyor.


Azim Premji Şirketi: Wipro Serveti: 17 milyar dolar 175 bin kişinin çalıştığı şirketindeki tuvalet kağıdı tüketimini bizzat takip ediyor. Mesai bitiminde de personele ışıkları kapatın duyurusu yapıyor. İkinci el arabalar kullanan Premji, hava limanına triportörle gidiyor.


Judy Faulkner Şirketi: Epic Systems Serveti: 2.5 milyar dolar 73 yaşındaki milyarder hayatı boyunca sadece iki kez otomobil değiştirmiş. Sonuncusu 5 yaşında bir Audi Vagon. 30 yıldır kocasıyla aynı malikanede yaşıyor. Servetinin yarısını hayır kurumlarına miras bırakacağını açıkladı. Şirketinin kontrolünün yüzde 73'ü personelde.


Mark Zuckerberg Şirketi: Facebook Serveti: 50 milyar dolar Kıyafete para harcamaktan nefret ediyor. Rahat tişört ve kot pantolonları tercih ediyor. 7 milyon dolarlık bir evde yaşamasına rağmen 30 bin dolarlık Acura ile takas ettiği hatchback, düz vites Volkswagen otomobile biniyor.


Amancio Ortega Şirketi: Inditex Serveti: 71 milyar dolar Yemeklerini Zara kafeteryasında yiyor. A Coruna şehrinde gözlerden uzak, ketum bir hayatı tercih ediyor. Kıyafete para harcamıyor. Genelde beyaz gömlek ya da tişört, üzerine de blazer ceket giyiyor.


Charlie Ergen Şirketi: Dish Network Serveti: 15 milyar dolar Öğlen yemeği için evden sefertası götürüyor. Her zaman ekonomi sınıfı uçuyor. Personelinin işe geç gelmesinden nefret ettiği için parmak iziyle çalışan otomat kurmuş. Dakik çalışanlarını her yıl bir kez kayak tatili ile ödüllendiriyor.