Ev fiyatına tay

Malatya’da yetiştirilen Arap yarış tayları Karacabey Harası’nda görücüye çıktı. 72 taydan 60’ı satıldı, 2 milyon 375 bin lira gelir elde edildi. En yüksek fiyat, 185 bin lira ile Tatarkan’a verildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Temmuz 2017 Güncelleme 20 Temmuz 2017, 00:00
Ev fiyatına tay

İÇİNDEKİLER

YARIŞ tayları, ev fiyatına yeni sahiplerini buluyor. Malatya'nın Akçadağ ilçesi Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen Arap yarış tayları, Karacabey Tarım İşletmesi'nde satışa çıkartıldı. Toplam 72 taydan 60'ının satıldığı açık artırmalarda; Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) toplam 2 milyon 375 bin lira gelir elde etti. Satışta, en yüksek fiyat, 185 bin lira ile 'Tatarkan' isimli taya verildi. 'Tatarkan' isimli tay, Muharrem Can tarafından satın alındı. 'Tekalp' isimli tayın 110 bin liraya Mozaik Tarım A.Ş.'ye satıldığı açık artırmada, 'Boral Tan' isimli tay ise 105 bin liraya Cezmi Atik tarafından satın alındı.

GEÇEN AYDAN YÜKSEK
Açık artırmada satılan taylar arasında en düşük fiyat da 10 bin lira oldu. 11 tayın alıcı bulmadığı açık artırmada, 1 tayın ise satışından vazgeçildi. Karacabey'de geçtiğimiz Haziran ayında yapılan açık artırmada, 'Vazgeçilmeyen' ve 'Baba Faruk' isimli iki tay, 130'ar bin liradan satılmıştı. Böylece bu ay satılan tayların fiyatları, geçen aydan daha fazla oldu.