Jetle geliyoRUS

Araplar ve Azeriler’den sonra Ruslar’ın da gözdesi Türk jetleri oldu. Zengin Ruslar, Moskova’dan İstanbul’a, 50 bin euroyu gözden çıkararak lüks jetlerimizle gelmeyi tercih ediyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mart 2017 Güncelleme 22 Mart 2017, 01:54
Jetle geliyoRUS

İÇİNDEKİLER

Türk jetleri, Araplar ve Azeriler'den sonra Ruslar'ın da tercihi oldu. Gerek Türkiye'de bir şehre gerek yurt dışında bir yere gitmek isteyen Dubai'nin, Azerbaycan'ın ve Rusya'nın zenginleri, jet ihtiyaçlarını ülkemizden kiralayarak karşılamaya başladı. Jet Havayolları Türkiye Genel Müdürü Ferda Gündüz, Araplar'ın, Ruslar'ın ve Azeriler'in konforlarından ödün vermediklerini söyleyerek, "Gerek ailelerini gerek eş-dostlarını bir yere davet etmek istediklerinde de bunu jet göndererek yapıyorlar. Zenginler özellikle iş toplantılarında karşılarındaki işadamını etkilemek için jet tercih ediyor" dedi. Türkiye'deki kiralık jetlerin de lüks donatıları, kapasiteleri ve teknik özellikleri ile zenginlerin tüm ihtiyacına cevap verdiği için dikkat çektiğini belirten Gündüz, "Son model jetlerimizle zengin yabancıları gerek Türkiye'ye gerek istedikleri herhangi bir ülkeye taşıyoruz" diye konuştu.

İÇİNDE BANYO DA VAR
Türk jet kiralama firmalarının güvenilirliği ve tecrübeli pilotları nedeniyle de tercih edildiğini anlatan Gündüz, "Biz birkaç telefonla kısa sürede iniş-kalkış izinlerimizi alabiliyoruz. Deneyimli, atik Türk pilotları da talep edilmemizde etkin rol oynuyor. Yurt dışında güçlü bir imajımız var" ifadelerini kullandı. Uçuş fiyatları hakkında da bilgi veren Gündüz, şunları söyledi: "Jetin modeline göre fiyat değişir. 6-8 kişilik jet ile Moskova'dan İstanbul'a, İstanbul'dan Londra'ya, Dubai'den Londra'ya 50 bin euroya taşıyoruz. Yine Moskova-Londra ve Dubai-Moskova arası 60 bin euro, Baküİstanbul arası 30 bin euro, Dubai-İstanbul arası ise 40 bin euro. Bu jetlerin banyosu, yatak odası ve salonu bulunuyor."

Özlem Kamer TERCANLI