Papaza 60 cm davası

Demir Sabancı, New York’taki projesinde arazi ihlali gerekçesiyle, Başpiskoposluk ve Lotte Group’a dava açtı. Sabancı, arazisinin 60 santimetresini işgal eden komşularından 1.5 milyon dolar istedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2016 Güncelleme 03 Mart 2016, 01:33
Papaza 60 cm davası

İÇİNDEKİLER

ABD'de emlak geliştirme işi yapan Sedes Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Demir Sabancı, New York Başpiskoposu Timothy Dolan ve Güney Kore'nin en büyük gruplarından Lotte ile davalık oldu. İlginç dava, arazi ihlali yüzünden gerçekleşti. Davanın sonucu ise merakla bekleniyor. Sabancı'nın ABD'deki gayrimenkul şirketi Sedesco, New York'un Midtown bölgesinde 20 katlı ofis binası inşa etti. Ancak yapının yükseldiği araziyle ilgili anlaşmazlık çıktı. Demir Sabancı, komşu arazinin sahibi New York Başpiskoposluğu ve kiracısı Güney Koreli Lotte'nin, inşaat alanını 60 santimetre ihlal ettiği iddiasıyla mahkemeye gitti. Sabancı, 60 santimetrelik kaybı için karşı taraftan 1.5 milyon dolar talep etti.

ESKİ BİNAYA 805 MİLYON
Sabancı'nın arazisini ihlal eden Güney Koreli Lotte Group, 2015'te 805 milyon dolarlık bedel ile tarihi Villard Mansion ile 55 katlı dev gökdeleni satın almıştı. Şirket, bu yapıları kentin en lüks otellerinden biri olan Lotte New York Palace Hotel haline getirerek, hizmete açmıştı. 60 binden fazla çalışanı olan Güney Koreli Lotte'nin dünya genelinde 15'e yakın oteli bulunuyor.


New York Başpiskoposu Timothy Dolan, Demir Sabancı'nın arazisini 60 santimetre ihlal etti.

Demir Sabancı, 2009'da Sedesco'yu kurdu. 4 proje sahibi olan Sabancı, en son New York'un batısındaki 4 katlı tarihi binaya 2.9 milyon, Madison Avenue'de bir binanın yüzde 60'ına 21 milyon, Rockefeller'a komşu bir binaya da 29 milyon dolar ödedi.