Türkiye'de Ülker Dünyada Pladis

Yıldız Holding satın aldığı küresel şirketleri tek bir çatı altında birleştirdi. Şirketin adını da Ülker anlamına gelen Pladis olarak belirledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ocak 2016 Güncelleme 17 Ocak 2016, 00:00
Türkiye’de Ülker Dünyada Pladis

İÇİNDEKİLER

Yıldız Holding, satın aldığı bisküvi ve çikolata sektörlerinde faaliyet gösteren küresel şirketleri "Pladis" adı altında birleştirdi. De Met's, Godiva, United Biscuits ve Ülker markalarını bir araya getiren birleşme ile, 26 bin kişinin çalıştığı 5.2 milyar dolarlık yeni bir gıda devi doğdu. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, "14 ülkede faaliyet gösteren 77 fabrika, 300 marka ile binlerce satış noktasındayız" dedi. Ülker yeni yapılanmayı da şöyle anlattı: "Dünyayı bölgelere ayırdık. Ve CEO'larımıza bu bölgeleri paylaştırdık. Mehmet Tütüncü, Türkiye Ortadoğu, K.Afrika ve Türki Cumhuriyetlerden sorumlu. Muhammed Elsarky, Godiva işimizin yanı sıra Amerika kıtası ve Japonya'dan mesul. Jeff van der Eems ise İngiltere, Kıta Avrupası ve Afrika'dan sorumlu. Kalite ve inovasyon gurusu diyebileceğim Ali Ülker kendi sahasında global mesuliyet üstlenirken, Cem Karakaş da bana yardımcı olacak"

AZTEKLER'DE MAYA

Murat Ülker yeni şirketin isim seçimini de şu sözlerle ifade etti: "Aztekler buna Maya diyorlar. Japonlar Subaru, İranlılar Pervin. Araplar Süreyya, biz de Ülker manasına gelen Latince yedi yıldızdan oluşan Pleiades takım yıldızı isminden ilham aldık. Yani nasipse Ülker'i globala tercüme ettik."