Fenerli maçı cepte yaşayacak

Türk Telekom, teknolojiyi Fenerbahçe stadına taşıdı. Ücretsiz internet kurulacak, taraftarlar indirecekleri uygulamalarla statta ne olup bitiyorsa hepsini cep telefonlarında görecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ağustos 2015 Güncelleme 14 Ağustos 2015, 00:00
Fenerli maçı cepte yaşayacak

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin ilk modern stadyumu olma özelliğini taşıyan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, internet teknolojisiyle de taraftarlara maçları yaşatacak. Türk Telekom Grubu'nun kuracağı teknoloji ile stadyumda taraftarlar bedava internet kullanabilecek ve özel uygulamalarla stadın içinde ve dışında yaşananları anında öğrenebilecek. İşbirliğinin detayları, Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO'su Erkan Akdemir ile Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanlarından Önder Fırat açıkladı. "Teknolojik altyapımız ile Türkiye'de bir ilke daha imza atarak Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı Türkiye'nin ilk, dünyanın ise sayılı 'en akıllı statlarından' biri haline getirmenin adımlarını attık" diyen Erkan Akdemir, şunları söyledi: "Bu statta artık hızlı ve kesintisiz internetten eğlenceli uygulamalara, güvenilir bağlantıdan yüksek kaliteli iletişime kadar birçok hizmet bir arada sunulacak.
Üstelik Türk Telekom Grubu teknolojisi ile Fenerbahçe taraftarı bu eşsiz deneyimi herkesten önce yaşayacak." Önder Fırat da, "Stadımız bir kez daha bir dönüşüm geçiriyor.
Taraftarımızın maç günü heyecanını ve coşkusunu yeni bir seviyeye taşıyor, standartları yükseltiyoruz" dedi.

HEPSİNE AÇIK
Yakında başlayacak uygulamaya tüm operatörlerin aboneleri erişim sağlayabilecek.
Stadyuma kurulan Wi-Fi altyapısı ile Fenerbahçeliler maç öncesi ve maç anında kesintisiz bir şekilde internete girip uygulamalardan faydalanacak.

STAT TEK YÜREK
Uygulamadan stadyumun kapı yoğunlukları görülebilecek.
Taraftarların gönderdiği fotoğraflar ve mesajlar dev ekranlarda tüm stadyumla paylaşılacak.
Takım ile ilgili antrenman görüntülerine ulaşılacak.
Ödüllü oyunlar ve yarışmalar düzenlenecek.
Taraftarlar, koltuklarını ve yemek alanlarını kolaylıkla bulabilecek.
Yemek siparişi verilebilecek.
Ses rekoru denemeleri ve tezahürat paylaşımları yapılacak.

Merve Alp-İrem Çetingöz