Sigortada kalite büyümeyi getiriyor

Liberty Sigorta Genel Müdürü Defne Türkeş, sigorta sektöründe büyümenin kolay, ama kaliteli büyümenin zor olduğunu belirterek, 'Önemli olan sürdürülebilir kârlılık' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2015 Güncelleme 28 Nisan 2015, 00:00
Sigortada kalite büyümeyi getiriyor

İÇİNDEKİLER

LIberty Sigorta Genel Müdürü Defne Türkeş, sigorta şirketlerinin büyümesi ile ilgili olarak, "Sektörde büyümek kolay, kaliteli büyümek zor" diyerek, sigorta şirketlerinde sürdürülebilir ve kârlı büyümenin önemine dikkat çekti. Gerek ürün ve hizmet gerekse dağıtım kanalında, kaliteye odaklanıldığında büyümenin kendiliğinden geleceğine inandığını belirten Türkeş, Liberty Sigorta olarak organik büyüme yoluyla 3 yıl içinde yüzde 2 pazar payına ulaşabileceklerini söyledi.

PRİMLER DÜŞÜYOR
Ocak ayında kasko ve trafik sigortalarının büyümediğine dikkat çeken Türkeş, "Oto sigortaları dışındaki diğer branşlar büyümeyi sürdürüyor. Kasko ve trafikte de aslında adetler artıyor, ancak ortalama primler düşüyor" dedi. Türkeş, 2014 yılında piyasaya sürdükleri ve büyük beğeni kazanan reklam filmiyle MediaCatFelis ödülünü kazandıkları TrafiKasko ürünü hakkında da bilgi verdi: "Trafik sigortası üzerine kasko teminatı da verdiğimiz ürünümüz bireylerden oldukça ilgi gördü. Toplam kasko satışlarının yüzde 20'si gibi bir adede ulaştı. Ürünle sigortalılar iki ayrı poliçeyi takip etmek yerine tek bir poliçe ile ihtiyaçlarını karşılıyor. Bir anlamda TrafiKasko ürünümüz Doğrudan Tazmin'e de hazırlık niteliği taşıyor."