Benzin fiyatını dolar artırıyor

Gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulunan Ali Babacan, benzin fiyatlarındaki artışın dolar kurundan kaynaklandığını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Şubat 2015 Güncelleme 13 Şubat 2015, 00:00
Benzin fiyatını dolar artırıyor

İÇİNDEKİLER

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dolardaki artışa Merkez Bankası'nın gerekirse müdahale edebileceğini söyledi. Ali Babacan, petrol fiyatlarındaki düşüşle ilgili, "Türkiye için toplam etkisinin pozitif olacağını düşünüyoruz. Bu yıl enflasyon beklenenden daha düşük çıkacak, cari açığımız düşük olacak ve bunun büyümemize de bir miktar katkısı olacak" dedi. Vatandaşların petrol fiyatlarının düşmesine karşın benzin fiyatlarının neden düşmediğine ilişkin sorularının aktarılması üzerine Babacan, benzin fiyatlarında indirim yapıldığını ancak sonrasında devreye kur etkisinin girdiğini belirtti. Ayrıca benzin ve motorin fiyatlarının içinde sabit bir vergi bulunduğuna dikkati çeken Babacan, "Dolayısıyla petrol fiyatının yükseldiği dönemlerde bu vergi nasıl yükselmiyor ise düştüğü dönemlerde de düşmüyor" dedi.

BDDK KARAR VERİR
Paralel örgütün bankası Bank Asya ile ilgili konuşan Babacan, "Ortaklarla ilgili bilgiler zamanında verilmedi. Bilgiler geldikten sonra BDDK nihayi kararı verecek" dedi. Babacan, paralel medyanın iddialarını aksine bankaya iki kez süre verildiğini belirterek, "Bu bilgiler süresi içinde verilmemiş. BDDK, süre dolduktan sonra bir süre daha vermiş, o 1 ay içinde yine tamamlanamamış" dedi.

TAŞERON SORUNU YAKINDA BİTECEK
Kamu sektöründeki taşeron işçiler konusunda seçim öncesi bir adım atılıp atılmayacağının sorulması üzerine Babacan, hem kamu hem de özel sektörde çalışan taşeron işçi konusunun Türkiye'nin önemli problemleri arasında yer aldığını belirtti. Gelecek aylarda bir sonuca ulaşılmasını ümit ettiğini kaydeden Babacan, "Seçimden önce yetişir mi yetişmez mi bilemiyorum. Belki kısmen biten işler olabilir, seçim sonrasına kalanlar olabilir. Haksızlıkları, adaletsizlikleri bir
an önce önlemek istiyoruz" dedi.

ALGI ÇABASINA YALANLAMA GELDİ
Babacan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın taşınması ile ilgili haberlerde yapılmaya çalışılan 'kriz' algısını da yalanladı. Babacan, "Merkez Bankası Başkanı'nın oturduğu bir villa var Oran'da, Erdem Başçı orayı hiç kullanmadı. Başçı, başkan yardımcısıyken oturduğu dairede oturmayı tercih etti. Çocuklarının okulu için Ümitköy'e taşınmışlar. Kirasını kendi ödüyor. Bu gayet doğal. Taşınması ailevi nedenlerden, farklı bir anlam çıkarmamak lazım" dedi.