Bayram kuyruğu

Trafikte gelenek bozulmadı! Vatandaşlar Ramazan Bayramı için yollara düştü. Trafik ise durma noktasına geldi. Yaşanan yoğunluk nedeniyle 15 kilometrelik araç kuyrukları oluştu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2014 Güncelleme 26 Temmuz 2014, 01:08
Bayram kuyruğu

İÇİNDEKİLER

Bayram geldi, çattı. Hafta sonuyla birlikte 5 güne çıkan bayram tatilini değerlendirmek isteyenler, yollara düştü. Her bayram olduğu gibi bu yıl da gelenek bozulmadı! Vatandaşlar bayram öncesi trafikte kaldı. Ramazan Bayramı'nı memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar, dünden itibaren yollara koyuldu. Ancak güzel başlayan yolculuk, çileye dönüştü. Çünkü trafik durma noktasına geldi. Tatilciler özellikle İstanbul çıkışında ve Bolu'da araçlarında saatlerce bekledi. TEM otoyolunun Gerede Karadeniz bağlantı yolunda ise yaklaşık 15 kilometrelik araç kuyrukları meydana geldi. Sıcakta trafikte mahsur kalan vatandaşlar, araçlarından dışarı çıkıp nefes almaya çalıştı. Yoğunluk nedeniyle maddi hasarlı kazalar da yaşandı. Emniyet, sürücüleri yakın takip, hatalı sollama ve hız yapmamaları konusunda uyardı. Uzun yol yapacak sürücülerin, her 2 saatte bir mutlaka 15 dakika mola vermesi gerektiği bildirildi.

BU NOKTALARA DİKKAT

Sürücülerin şu uyarıları dikkate almaları gerekiyor. İstanbul'dan yola çıkan sürücülerinin TEM ve D-100 karayolunun Kocaeli geçişinde, en çok Dilovası Rampası, tüneller ve Hereke geçişinde çok dikkatli olmaları gerekiyor. TEM'den gelip Ankara yönüne gidecek araçların zorunlu olmadıkça İzmit kent içine girmemeleri ve TEM'den yollarına devam etmeleri öneriliyor.

TATİL KAZALARLA BAŞLADI

Bayrama bir gün kala yollardan acı haber geldi. Dün yurt genelinde meydana gelen kazalarda ise 13 kişi hayatını kaybetti. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün derlediği verilere göre, sadece 2013 Ramazan Bayramı tatilinde 86 kişi kaza sonucu yaşamını yitirdi.

Ömer DEMİRTAŞ