Armağan fırsatı

Kurtköy'deki Arma Residence, Ağustos sonuna kadar süren kampanyası ile dikkat çekiyor. Daire fiyatlarının 177 bin 600 liradan başladığı projede, 60 ay vadeye 0 faiz uygulanıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Temmuz 2014 Güncelleme 01 Temmuz 2014, 00:36
Armağan fırsatı

İÇİNDEKİLER

Okkalar İnşaat, İstanbul Kurtköy'deki Arma Residence'da Ramazan kampanyası başlattı. Ağustos ayı sonuna kadar devam edecek olan kampanya kapsamında 60 ay vadeye sıfır faiz uygulanacak. Hemen teslim son rezidans daireleri yatırım amaçlı satın alanlara, ücretsiz kiralama desteği de sunulacak. 177 bin 600 liradan başlayan fiyatlarla satılan hemen teslim dairelerde, peşin alımlarda cazip indirimler de uygulanıyor.

EKONOMİK RESİDENCE

Bugüne kadar 5 bini aşkın aileyi ev sahibi yapan Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, "Ev ve iş yaşamını birlikte sunan Arma Residence, bölgenin en ekonomik rezidansı" dedi. Projede 264 daire ve 20 adet ticari birim bulunduğunu belirten Okka, "Ticari birimlerin tamamı satıldı. Satılan dairelerde yaşamın başlaması ile birlikte bu üniteler de önümüzdeki günlerde aktif hale gelmeye başlayacak" diye konuştu.

'OTEL PARASINA REZİDANS'
Arma Residence'ın Sabiha Gökçen Havalimanı'na 5 dakikalık mesafede olduğunu vurgulayan Mahmut Okka, şöyle devam etti: "Artık İstanbul'a sık seyahat edenlerin, otele para vermesine gerek yok. Armalı olarak, her türlü rezidans hizmetini alırken, otellere verdikleri paralarla yüksek getiri imkanı sunan bir rezidans sahibi olacaklar."

RAKAMLARLA PROJE
Projede 264 daire ve 20 ticari birim bulunuyor.
Dairelerin büyüğü 48 ile 235 metrekare arasında değişiyor.
14 bin metrekare arsa, 30 bin metrekare inşaat alanına sahip.
Residence, 3 bin metrekarelik taban alanı üzerine inşa ediliyor.
11 bin metrekarelik alan, yeşil alan olarak projelendiriliyor.
Daireler net 3 metre kat yüksekliğine sahip.

GALATAPORT KARAKÖY'ÜN DEĞERİNİ KATLADI
EVA Gayrimenkul Değerleme'nin araştırmasına göre, Galataport projesi, çizimleri bile açıklanmadan, İstanbul Karaköy'deki gayrimenkul fiyatlarını yükseltti. EVA Gayrimenkul Değerleme Raporlama ve Araştırma Yöneticisi Gökçen Taşkın, bölgede 2006 yılında metrekaresi 3-4 bin TL aralığında olan emlak fiyatlarının, şimdiden 8-9 bin TL aralığına yükseldiğini belirtti. Galataport ihalesini Doğuş Holding'in 702 milyon dolarla kazandığını hatırlatan Taşkın, "90-100 metrekare civarında oturum alanı olan 5 katlı bir binanın ortalama satış değeri 2-2.5 milyon dolar. Bu rakamlar 8 yıl önce hayal bile edilemezdi" dedi.

TAPUDA E-ARŞİV DÖNEMİ
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 2011 yılında başlatmış olduğu güncel belgelerin taranması işlemlerinde sona geldi. 22 Bölge Müdürlüğü'nde toplam 765 tapu müdürlüğünün e-arşiv modülü kurulumları tamamlandı. Yıl sonuna kadar tüm tapu müdürlüklerinde kurulumların tamamlanması hedefleniyor. E-arşiv sistemi ile bürokratik süreçler kısalacak, işgücü kaybı azalacak, işlem süreçleri hızlanacak ve sunulan hizmetlerin kalitesini de artacak.

A4 PLAZA KİRACILARINI BEKLİYOR
Kiralamalarının TNL Gayrimenkul tarafından yürütüldüğü A4 Plaza, İstanbul Anadolu yakasında A sınıfı ofis tercih edenleri Ümraniye'de buluşturuyor. 35 bin metrekarelik inşaat alanına sahip ve 20 bin metrekarelik kiralanabilir alanı olan plaza, 15 kattan oluşuyor. Proje, bin 500 metrekare kat büyüklükleri ve 4.20 metre kat yüksekliği ile dikkat çekiyor. A4 Plaza'da ofislerin metrekare kiralama fiyatı 20 dolar.

İSTANBUL RİSK ALTINDA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında, vatandaşların talebi üzerine, ülke genelinde toplam 140 bin 325 konut ve iş yerinde risk tespiti yaptı. Tek başına İstanbul'da ise 96 bin 48 birim risk altında çıktı. Kadıköy 18 bin, Maltepe 6 bin 500, Esenyurt ise 5 bin 600 konut ve iş yeriyle, en çok risk tespit edilen ilçeler arasında başı çekti. İstanbul'un ardından İzmir 7 bin 596, Ankara 5 bin 411, Antalya 2 bin 404, Eskişehir 2 bin 384, Manisa bin 384 birimle en çok risk tespiti yapılan iller oldu. Dönüşüm kapsamında ise, ülke genelinde 7 bin 227 binada toplam 27 bin 413 konut ve iş yeri yıkıldı. Bakanlık, binasının riskli olduğunu tespit ettirip yıktıranlara, 65 milyon lira kira yardımı yaptı.

Özlem KAMER TERCANLI