Paralel bağlantı

Finans Uzmanı Özbay, Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan'ın Pensilvanya ziyareti sonrasında Nasdaq anlaşmasının imzalandığını iddia etti. Anlaşmayla BİST'in altyapısı Nasdaq'a teslim edilirken, borsa bir kablo ile ABD'ye bağlandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Mayıs 2014 Güncelleme 12 Mayıs 2014, 01:38
Paralel bağlantı

İÇİNDEKİLER

A Haber'de yayınlanan Yaz-Boz programı, yine gündem belirledi. Programa katılan Finans Uzmanı Ömer Özbay, Borsa İstanbul (BİST) ile ilgili çarpıcı yorumlarda bulundu. Özbay açıklamaları ile, Nasdaq anlaşmasının arkasında Fethullah Gülen'in olduğunu öne sürerken, Borsa İstanbul'daki paralel yapılanma iddialarını destekledi. Borsa İstanbul'da sular durulmuyor. İlk olarak cemaatin bankası Bank Asya'ya yaptığı 66 milyon dolarlık jest ile gündeme gelen Borsa İstanbul, sonrasında paralelci olduğu öne sürülen genel müdür yardımcılarının istifaları ile sayfalarımıza taşındı. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun Borsa İstanbul'da incelemeleri sürerken; son olarak kurumun bir ayağının Pensilvanya'ya bağlı olduğu iddia edildi.

BİN 300 SAYFALIK ANLAŞMA
Yaz-Boz programına konuk olan Finans Uzmanı Ömer Özbay, Amerika'daki Nasdaq Borsası ile Borsa İstanbul'un yaptığı stratejik ortaklık anlaşması öncesinde, Borsa İstanbul'un Başkanı İbrahim Turhan ile genel müdür yardımcıları Ali Çöplü ve Mustafa Baltacı'nın (istifa ettiler) Pensilvanya'ya giderek, Fethullah Gülen ile görüştükleri iddiasını dile getirdi. Özbay, Borsa İstanbul'un bu 3 önemli isminin Pensilvanya dönüşünde, sürpriz paketlerle geldiklerini söyleyerek, bunların ilkinin Nasdaq'a Borsa İstanbul'un altyapısını teslim eden anlaşma olduğunu kaydetti. Sonrasında Borsa İstanbul'un bilgi işlem bölümüne 80 kişinin işe alındığını ifade eden Özbay, şöyle konuştu: "Bunların hepsi cemaat referanslı mühendislerdi. Nasdaq anlaşması kapsamında, Amerika ile tam bin 300 sayfalık anlaşma imzalandı, borsamızın yüzde 5'i verildi, 250 milyon dolar da ödeme yapıldı. Lozan Anlaşması'nı ise 20 devletle imzaladık ve 350 sayfaydı! Borsa İstanbul'un bir kablo ile Amerika'ya bağlanması sağlandı. Bizim mühendislerimizin yapabileceği altyapı hizmeti, gayri milli bir girişim ile Nasdaq'dan alındı."