Çiftçinin borcu ertelensin

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, bu yılın çiftçiler açısından sıkıntılı geçtiğini belirterek, 'Üreticilerimizin banka, prim ve elektrik borçları bu sene faizsiz olarak ertelensin' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Nisan 2014 Güncelleme 10 Nisan 2014, 00:06
Çiftçinin borcu ertelensin

İÇİNDEKİLER

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Çiftçilerin borçları faizsiz ertelensin" çağrısı yaptı. Bayraktar, Ekim-Şubat döneminde normalin çok altında kalan yağışların Mart ayında normalin üzerine çıktığını söyledi. Mart yağışlarıyla 2013 Ekim-2014 Mart dönemi yağışlarının 317.9 milimetreye yükseldiğini ifade eden Bayraktar, buna rağmen kuraklığın etkisinin görüldüğünü belirtti. Bayraktar, şunları kaydetti:

FAİZ ALINMAMASI GEREKİYOR
Çiftçilerin yoğun emek vererek gerçekleştirdikleri ürünlerin her yıl çeşitli afetlere maruz kaldığını ve kayıplar yaşandığını bildiren Bayraktar, bu yılın çiftçi açısından sıkıntılı geçtiğini dile getirdi. Kuraklığın üzerine don olayının da yaşanmasının kötü olduğuna işaret eden Bayraktar, üreticilerin mağduriyetlerinin giderilmesi açısından üreticilerin Ziraat Bankası'na, özel bankalara, Tarım Kredi Kooperatifleri'ne borçları ile SGK prim borçları ve elektrik borçlarının faizsiz olarak ertelenmesini istedi.