Emeklilik heyecan

Yaşını dolduran ama prim günü eksiği bulunanlar emekli olmak istiyor. Yaklaşık 100 bin kişi, borçlanarak emeklilik düzenlemesine kilitlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mart 2014 Güncelleme 08 Mart 2014, 00:00
Emeklilik heyecan

İÇİNDEKİLER

Emeklilik için yıl ve yaş şartlarını tamamlayan ancak prim gününe takılanların gözü kulağı Ankara'da. Prim günü eksiği bulunan yaklaşık 100 bin kişi, emekli olmak istiyor. Müjdeye kilitlenen emekli adayları, borçlanarak emekli olma imkanı sunacak düzenlemenin yapılmasını bekliyor.

'TORBAYA EKLENSİN'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bir süre önce, eksik prim gün sayısı nedeniyle emekli olamayanlar için düğmeye bastı. Bakan Faruk Çelik, gelen talebi değerlendirmek üzere ilgili birime talimat verdi. Çalışmanın sonucu beklenirken; konuyu gündeme taşıyan TAKVİM'e çok sayıda telefon geliyor. Prim günü eksiği olanlar, "Emeklilik müjdesi bekliyoruz. Geriye dönük borçlanma yoluyla prim eksiklerimizi tamamlayalım, biz de emekli olalım" diyor. Çalışmanın bir an önce tamamlanmasını isteyen emekli adayları, şunları söylüyor: "Sevincimiz kursağımızda kalmasın. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan sosyal güvenlikle ilgili torba yasa tasarısına, prim günü eksiği olanlara emeklilik yolunu açacak düzenleme de eklensin. Heyecanla bekliyoruz. Konuyla ilgili bizleri merakta bırakmasınlar, gelişmeleri duyursunlar."

FORMÜLLER KONUŞULUYOR
Prim günü eksiği nedeniyle emekli olamayanlar için formül arayışları sürüyor. Bunun için belli bir yaş ve üzeri vatandaşların kapsam içine alınması ile belli bir prime ulaşmış olanların bu haktan yararlanması gibi 2 ayrı formül değerlendiriliyor. Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle, yıl ve yaş şartlarını yerine getirmiş olanlar geriye dönük borçlanma yoluyla prim eksiklerini tamamlayarak emekli olabilecek.