Vergiye semt ayarı

Eğlence yerlerindeki vergilerde, semtler arası farklılıklar dikkate alınacak. Boğaz'dakiyle, diğer yerlerdeki vergi aynı olmayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Şubat 2014 Güncelleme 21 Şubat 2014, 01:53
Vergiye semt ayarı

İÇİNDEKİLER

2B ARAZİLERİNDEN emekli korucu maaşına, işyeri vergi ve harçlarına kadar bir dizi değişikliği içeren teklif, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Belediye Gelirleri Yasası'nda yer alan ilanreklam vergisi, biletle girilmesi zorunlu olmayan eğlence yerlerinden alınacak miktarlar, işgal harcı, tatil günleri için alınacak çalışma ruhsatı harcı, imar ve işyeri açma izni harcının tarifeleri yeniden düzenleniyor. Vergiler, semtler arasındaki sosyal ve ekonomik farklılıklar göz önüne alınarak belediye meclislerinin önerisi, İçişleri Bakanlığı ve Maliye'nin teklifi ile Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek. Böylece İstanbul sosyetesinin adresi Reina ile Kumkapı'daki bir işletmenin ödediği vergi aynı olmayacak. Bu tutarlar, her takvim yılı başından geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranında artırılacak. Belediye meclislerince 2013 için belirlenen tarifeler, yeni karara kadar uygulanacak.

2B'YE EK SÜRE
2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışına ilgiyi artırmak için, başvuru süresi Nisan ayından itibaren 1 yıl daha uzatılıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugüne kadar 293 bin hak sahibine 2.6 milyar lira bedelle arazi satıldığını açıklarken, doğrudan satın almak için öngörülen 2 yıllık başvuru süresi de 1 yıl uzatılıyor.

Hazal ATEŞ