Yeni yıla yeni maaş

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, intibak kararının verileceği Ocak ayını iple çekiyor. Yeni intibakın torba yasa tasarısına eklenmesi bekleniyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Aralık 2013 Güncelleme 26 Aralık 2013, 00:02
Yeni yıla yeni maaş

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca emekli yeni yıla intibak zammı beklentisiyle giriyor. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, intibak düğümünün çözüleceği Ocak ayını heyecan içinde bekliyor. Yeni intibak çalışmasının önümüzdeki ay torba yasa tasarısına eklenmesi bekleniyor. 2000 yılından önce emekli olan yaklaşık 2 milyon kişiye 2013 yılının Ocak ayında verilen intibak zammı, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlarda umut yarattı. Emekli dernekleri, hemen harekete geçip çalışma başlattı, konuyu Çalışma Bakanlığı'nın gündemine de taşıdı.

UMUTLAR SÜRÜYOR
Bu gelişmeler yaşanırken, emeklilerin başvurusu üzerine Kamu Başdenetçisi (ombudsman) Nihat Ömeroğlu, yaşlılık aylığına hak kazanma koşulları ve sağlanan yardımlardaki farklılıkların aynı konumdakiler arasında eşitsizliğe yol açmaması için gerekli yasal ve mevzuat çalışmalarının yapılması hususunda tavsiyede bulundu. 2000 yılından sonra emekli olanlar için intibak artışı umudunu artıran bu tavsiye kararına Sosyal Güvenlik Kurumu olumsuz yanıt verdi. Ancak umutlar bitmedi.

HAKSIZLIK GİDERİLSİN
Emekliler, Ocak ayına kilitlendi. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların dört gözle beklediği intibak zammının akıbeti Ocak ayında belli olacak. Yeni intibak çalışmasının 2014'ün Ocak ayında görüşülecek olan torba yasa tasarısına alınması bekleniyor. Konuyla ilgili olarak TAKVİM'i arayan emekliler, maaşlar arasındaki haksızlığın giderilmesini istiyor.

PROMOSYON BEKLİYORUZ

Emekliler sorunlarını, taleplerini TAKVİM'e iletiyor. İşte bunlardan bazıları: Aylar geçti, promosyon konusu sonuca ulaşmadı. Memurlar gibi emekliler de banka promosyonu alabilmeli. Görüşmeler hızlandırılsın. Bankalar ikna edilsin. Promosyon almak bizim de hakkımız.

Promosyon
konusunda müjdeli haber bekliyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu, sadece kamu bankalarıyla değil, özel bankalarla da masaya oturmalı. Emekliyi çekmek için kampanyalar yapan özel bankaların promosyon teklifi daha cömert olabilir.

BANKALARA ÇAĞRI
Bir süredir promosyon konusunda hiçbir gelişme yaşanmıyor. Yetkililer, bir açıklama yapıp, durumu anlatsın. Merak içindeyiz.

Emekli maaşları arasındaki uçurum giderilmeli.

EMEKLİLER SİZ DE BİZİ ARAYARAK İSTEKLERİNİZİ YAZDIRIN TELEFON NUMARASI:
0 212 354 37 34 0 212 354 37 80 0 212 354 37 25