Düğün kriteri

Evlilik hazırlığı yapanlar dikkat! Yargıtay karar verdi, ruhsatında 'düğün salonu' yazmayan yerlerde artık düğün yapılamayacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Aralık 2013 Güncelleme 19 Aralık 2013, 00:00
Düğün kriteri

İÇİNDEKİLER

Her yıl 600 bin nikahın kıyıldığı, 7 milyar liralık büyüklüğe ulaşan evlilik sektöründe, 'salon' krizi çıktı. Ruhsatında "Düğün salonudur" yazmayan mekanlarda artık düğün yapılamayacak. İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Esnaf Odası'nın (İSTDO) açtığı dava sonucunda, ruhsatsız halde düğün faaliyeti yapılamayacağına hükmeden mahkemenin kararı, Yargıtay tarafından onandı. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz ile İSTDO Başkanı Ümit Yaşar Demir, düzenledikleri toplantıda, Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Başkanlığı'nın ruhsatında 'düğün salonu' yazmayan bir işyerinin düğün faaliyeti yapamayacağı kararını onadığını bildirdi.

ÇİFTLERE UYARI
İSTDO Başkanı Demir, bu karardan sonra gerekli ruhsatı bulundurmayan işletmelerin kapatılacağını aktararak, "Düğün yapmayı düşünen vatandaşlarımızı uyarıyorum; en mutlu günlerinin kötü sonla bitmesini istemiyorlarsa, ruhsatlı işletmelerde düğün yapsınlar. Çünkü aylar öncesinde randevu aldıkları işletme, düğün günü kapatılabilir" dedi. Ayrıca kararla, korularda, saraylarda, otellerde ve restoranlarda da düğün yapmak artık yasal değil.