Piliçler Avrupa'ya kanatlandı

Avrupa standartlarının üzerinde üretim yaptıklarını belirten Banvit Başkanı Ömer Görener, yapılan denetimler sonucunda AB ihracat ön izin numarası aldıklarını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2013 Güncelleme 16 Eylül 2013, 00:00
Piliçler Avrupa’ya kanatlandı

İÇİNDEKİLER

Avrupa kalitesinde üretim yapan Türkiye'deki piliç eti sektörü, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihracat yapabilmek için gerekli standartları oluşturdu. Türk piliçleri Avrupa'ya gitmek için kanatlandı. Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, kalitenin yanında güvenilirliklerini de kanıtladıklarını söyleyerek, Banvit'in iç pazarda ve uluslararası pazarlarda büyümesinin süreceğini belirtti. Özellikle Ortadoğu pazarında Türk ürünlerinin kalite ve lezzet anlamında her geçen gün daha çok tercih edildiğine dikkat çeken Görener, sektör olarak ciddi yatırımlarla üretim standartlarını yukarılara taşıdıklarını, AB'ye ihracat hedefiyle Banvit dahil bazı üreticiler olarak, yapılan denetlemeler sonucunda AB ihracat ön izin numarası aldıklarını kaydetti. Görener, "Yani tüm üretim süreçlerimiz sürekli denetlenebilir durumda" dedi.

HELAL GIDA SERTİFİKASI
Görener, yurt içi ve ihracat müşterilerinden gelen istekler doğrultusunda, TSE'den helal sertifikası aldıklarını da kaydederek, "Zaten Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan aldığımız helal belgemiz vardı ve helal üretim yaptığımızdan dolayı süreçlerimizde büyük bir değişiklik olmadı" dedi. Hijyenin sektörlerinin olmazsa olmazlarından biri olduğunun altını çizen Görener, helal sertifikası ile kalite ve güvenilirlik çizgilerini bir üst noktaya taşıdıklarını ifade etti. Sağlık konusunda piliç etinin kırmızı ete göre tercih edilebilir güçlü yönleri olduğuna dikkat çeken Görener, piliç etinin hafif lezzeti, lif yapısı nedeniyle kolay hazmedildiğini sözlerine ekledi.

KIZLAR BANVİT'LE OKULA GİDİYOR

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bandırma Şubesi ve Banvit işbirliğiyle 2007 yılında, okula gidemeyen kız çocuklarına destek vermek amacıyla başlatılan 'Kızlar Banvit'le Okula' projesi 6'ncı yaşını kutladı. Bandırma ve çevresinde, eğitim olanaklarına ulaşmakta güçlük çeken 100 kız çocuğu programa kabul edildi. Ömer Görener, proje ile çocuklara sadece maddi destekte bulunmadıklarını, çağdaş Türkiye'nin çağdaş kızları olabilmeleri için onları pek çok sosyal aktiviteye dahil ettiklerini kaydetti. Görener, "Ayrıca eğitim toplantılarıyla velilerin farkındalıklarını ve bilinç düzeylerini artırmaya gayret ediyoruz" dedi.

3'ÜNCÜ TESİS ELAZIĞ'A
Banvit, piliç üretim kapasitesini artırmak ve ihracatta avantaj sağlamak için Temmuz'da Elazığ'da entegre piliç üretim tesisini faaliyete geçirdi. Firma, Elazığ ile, Bandırma ve İzmir'in ardından Türkiye'deki 3'üncü üretim merkezini devreye aldı. Günde 120 bin adet piliç kesim kapasitesine sahip olan tesiste, ilk aşamada günde 20 bin adet piliç kesimi gerçekleştirilecek. Kurulu kapasitenin tamamına ise 2 yılda ulaşılması hedefleniyor.

TEKNOLOJİMİZLE FARK ATTIK!
Banvit
Başkanı Görener, beyaz ette hormon olduğu söylentilerine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Görener, "Herkes müsterih olsun. Bizde hormon yok. Avrupa'da kanatlı sektörü ne yapıyorsa biz de hepsini uyguluyoruz. Antibiyotikleri veteriner reçetesi ile kullanıyoruz. Amerika'da ise büyütme faktörü olarak kullanılıyor. Avrupa'da bile üretim teknolojisi bizden geri" dedi.