Vira bismillah

Denizlerde 1 Eylül'de yeni sezon başlıyor. Hazırlıklarını yapan balıkçılar, yeni umutlarla 'vira bismillah' demeye hazırlanıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2013 Güncelleme 29 Ağustos 2013, 01:41
Vira bismillah

İÇİNDEKİLER

Balıkçılıkta yeni av sezonu 1 Eylül'de başlayacak. Av yasakları nedeniyle 15 Nisan'da ara verdikleri 'ekmeği denizden çıkarma' mücadelesine 1 Eylül'de tekrar başlayacak olan balıkçılar, yeni sezon hazırlıklarına hız verdi. Yıpranan ağlarını ve teknelerini onaran balıkçılar, yeni umutlarla ve heyecanla "vira bismillah" demeye hazırlanıyor. Geçen sene balığın bol olduğunu belirten balıkçılar, bu sene daha fazla ümitli olduklarını söyledi. Ordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Yeni sezon öncesi ilk tespitlerimize göre bu sezon balıkçılarımızın yüzünü hamsi güldürecek, palamut ise üzecek. Lüfer de iyi durumda görünüyor. Balıkçı arkadaşlar da bu anlamda tüm hazırlıklarını tamamladı ve 1 Eylül'ü bekliyorlar. İnşallah onlar adına bol ve bereketli bir sezon olacak. Vatandaşımız da bol balık tüketme şansı bulacak."

BOYU KÜÇÜK BALIĞI ALMAYIN
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada da, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir olmasına katkıda bulunmak için balık satın alırken avlanabilir minimum av boylarına ve avlanma zamanına dikkat edilmesi, yasak boydaki ve avlanması yasak olan türlerin satın alınmaması istendi.