Yemek isyanı

Çalışanların kullandığı yemek kartlarındaki yüzde 11'i bulan kesintiler esnafın belini büküyor. Sektörde tekel olduğunu belirten esnaf, indirim olmasını istiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2013 Güncelleme 28 Temmuz 2013, 00:32
Yemek isyanı

İÇİNDEKİLER

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, firmaların çalışanlarına verdiği yemek kartlarından yüksek komisyon alınmasına tepki gösterdi.

3 MİLYARLIK PAZAR
Palandöken, yaptığı açıklamada, yemek kartlarından alınan komisyon oranları belirlenirken Avrupa Birliği ülkelerindeki uygulamaların dikkate alınması gerektiğini ifade etti. Yemek kartı piyasasının 1 milyonu aşan kullanıcı ile yaklaşık 3 milyar liralık büyüklüğe sahip olduğunu, birkaç yerli ve yabancı firmanın rekabete girmeden komisyon oranlarını belirlediklerini iddia eden Palandöken, şöyle devam etti: "Bu pazarda hızla büyüyen birkaç şirket, tekelleşmeye giderek yüzde 7'den yüzde 11'lere kadar yüksek komisyon ücreti alıyor. Yemek kartı piyasasında esnafın hakkı yeniyor. Bu kadar yüksek komisyonlarla emeğimize ortak olunuyor. Esnaf yüzde 11 kazanamazken, yemek kartı firmalarına yüzde 11 komisyon ödüyor." "Bu esnaf nasıl geçinsin, faturalarını nasıl ödesin?" diye soran Palandöken, yemek kartı firmalarının ödemelerini de vadesinde yapmayarak esnafa ikinci bir darbe vurduğunu öne sürdü.