'Komşu'da artık konut bedava

Yunan halkı ağır ekonomik krizde ne yapacağını şaşırdı. Pek çok Yunanlı, evini sadece emlak vergisi karşılığında bedava kiralıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Haziran 2013 Güncelleme 26 Haziran 2013, 00:00
’Komşu’da artık konut bedava

İÇİNDEKİLER

Ağır ekonomik krizle sarsılan Yunanistan'da halk, sıkıntılarını aşmak için türlü yollara başvuruyor. Vergilerini ödemekte sıkıntı çeken mülk sahipleri, evlerini veya işyerlerini emlak vergilerinin ödenmesi karşılığında bedavaya kiraya vermeye başladı. Dünyanın en yüksek mülkiyet oranlarından birine sahip Yunanistan'da evler ya vergilerini ödeme karşılığı bedavaya kiralanıyor ya da değerinden çok daha az fiyata satılıyor veya kiralanıyor. Atina'da ev kiralarında yüzde 10-30 azalma olduğu, her 3 kiracıdan 1'inin kirasını zamanında ödemeyediği öğrenildi. Atina'nın en merkezi ve lüks semti olan Kolonaki'de, likidite sıkıntısından, ekonomik kriz ve emlaklardaki yüksek vergilendirmeden dolayı kira ve satış fiyatlarının aşağıya doğru kaydığı gözlenirken; işyeri, ofis satışlarında da yüzde 50'ye yakın gerileme olduğu belirtildi.

3.2 MİLYAR EURO EK GELİR
Bu arada devletin, ay sonuna kadar 5 milyon gayrimenkul sahibinden, elektrik faturaları üzerinden tahsil edeceği ek gayrimenkul vergisiyle, 3.2 milyar euro gelir sağlaması bekleniyor.