Süper memur

2.5 milyon kamu çalışanı 20'den fazla talebi hükümete iletti. Çoğunda mutabık kalınan talepler gerçekleşince memurların hayatı değişecek, hakları artacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mayıs 2013 Güncelleme 11 Mayıs 2013, 02:13
Süper memur

İÇİNDEKİLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik çalışmalarında sona geldi. Değişiklikleri memur konfederasyonlarıyla masaya yatıran Bakanlık, gelen talepleri de değerlendiriyor. 3 konfederasyonun, hükümetten 20'yi aşkın talebi bulunuyor. Kadrodan kılıkkıyafete, maaşa kadar pek çok konuda istekler var. Bu taleplerin çok kısa sürede hükümet tarafından ele alınarak karara bağlanması bekleniyor. Böylece bugüne kadar memurların şikayetlerine konu olan sosyal ve finansal tüm sıkıntılar sona erecek. Sözleşmeliler kadroya kavuşacak, memurların özlük hakları genişleyecek. Birçok ödeneklerine zam gelecek. Tayin ve terfi hakları yeniden şekillenecek. Kamuda sözleşmelikadrolu gibi büyük sorunlara yol açan ayrımlar ortadan tamamen kalkacak. İşte bu taleplerden bazıları:

MEMUR-SEN
TAZMİNATLAR VE YARDIM ARTIYOR
* Tüm kamu görevlileri kadroya geçirilsin.
* Zorluk çekilen hizmet alanlarında görev yapmayı cazip kılan pozitif ayrımcılık olmalı.
* Kamu görevlilerine, özel hizmet tazminatlarının artırımlı ödenmesi, gelir vergisi indirimi sağlanması, sosyal güvenlik priminin kişi keseneklerinin bir bölümünün de devlet tarafından ödenmesi, eş ve çocuk yardımının artırımlı ödenmesi, her yıl için 3 ay ya da 5 yıl için 1 yıl fiili hizmet zammı verilmesi.
* Kamu görevlilerine yönelik kılık-kıyafet yasağı kaldırılmalı.
* Kamu görevlilerine yönelik siyaset yasağı kaldırılmalı.
* Grev yasağı kaldırılmalı.

KAMU-SEN:
BELLİ BÖLGELERE FAZLA MAAŞ İMKANI
* Sözleşmeli personelin tamamı kadrolu memur olmalı.
* Türkiye'de memur ihtiyacı duyulan yerlerde görev yapanlara brüt maaşlarının yüzde 40-60-80-100 oranlarında fazladan ödeme yapılmalı.
* Kalkınmada öncelikli illerde görev yapan kamu görevlisi eşinin de kademe ilerlemesi teşvikinden yararlanması sağlanmalı.
* Disiplin cezalarının yeniden tanımlanması hafifletilmesi gerekmektedir.

KESK:
* 4C'liler kadroya geçirilmeli.
* Özel tazminat oranlarını belirleyen cetvel yeniden düzenlenmeli.
* Memurda aranan nitelikler geliştirilmeli.