Atanma süreleri sınırlananlar belli oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Nisan 2013 Güncelleme 07 Nisan 2013, 00:00
Atanma süreleri sınırlananlar belli oldu

İÇİNDEKİLER

Hazırlanan tasarı yasalaştığında, bakanlıklarda görev yapan tüm genel müdürler dahil, müsteşarlar, müsteşar yardımcıları, Savunma Sanayi Müsteşarı, Hazine Müsteşarı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü, Karayolları Genel Müdürü, TOKİ Başkanı,Vakıflar Genel Müdürü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı, Devlet Demiryolları Genel Müdürü, Meteoroloji Genel Müdürü, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü gibi üst düzey kadrolara 4 yıllığına atanılacak.

SENDİKALAR KARŞI
Memur sendikalarından alınan bilgiye göre sendikalar, müsteşar altındaki yöneticilerin süreyle atanmasına soğuk bakıyor. Bu tür seçimle gelen bürokratların siyasi memur olacağı endişesiyle tepkilerini dile getiriyor. Görevinden alınan Müsteşarların özlük haklarının korunmasını istiyorlar.

ÜST BÜROKRATA 4 YIL

TAKVİM'in daha önce duyurduğu, vali, genel müdür ve daha üst düzeyde görev yapan memurlar 4 yıllığına atanacak. Genel Müdür altı yöneticiler kapsamda değil. Halen görev yapanlar kazanılmış haklarının korunması kapsamında otomatik 4 yıllığına atanmış sayılacak. Görevi biten Bakanlık Müşaviri kadrolarına atanacak.


BURÇİN GÖKTAN