Faiz davası

12 büyük banka, faiz oranlarını ortak belirledikleri için ceza aldı. İşadamları ve tüketiciler, zarara uğradıkları gerekçesiyle mahkemelerde dava üstüne dava açıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mart 2013 Güncelleme 19 Mart 2013, 00:00
Faiz davası

İÇİNDEKİLER

Rekabet Kurulu'nun ortak faiz belirledikleri için bankalara 1.1 milyar liralık ceza vermesinin ardından, genç işadamı derneklerinin başlattığı kamu davası atağı büyüyor. İlk davayı açan Ankara Genç İşadamları Derneği'nden (ANGİAD) sonra, Bursa ve Eskişehir genç işadamı dernekleri de kamu davası açmaya hazırlanıyor. Ancak bu davalar, ilkinden farklı olacak. Çünkü Bursa Genç İşadamları Derneği (Bursa GİAD), bireysel dava açmaya hazırlanıyor. Türkiye'deki ilk bireysel davaları Bursa GİAD'ın avukatı Nebuse Oruncak açacak. Bursa GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Rekabet Kurulu'nun verdiği ceza sonrası alınan kredilerde zarar ettiklerinin tespit edildiğini ve bu nedenle de bireysel olarak dava açacaklarını söyledi. Kendisinin de bireysel dava açacağını vurgulayan Çevikel, "83 üyemiz var. Bunun en az 60'ı bireysel olarak dava açmaya hazırlanıyor. Hatta dernek üyesi olmayan ancak dava açmak için bizden hukuki destek isteyen işadamları da var" dedi.

HERKES SIRADA
Eskişehir Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Zengin de, dava ile ilgili son kararın yarın verileceğini belirtti. Öte yandan Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Canip Karakuş da açılan kamu davalarını desteklediklerini ve bireysel dava açmak isteyen üyelerine yardımcı olacaklarını söyledi.


İbrahim ACAR