Sorunları Ankara'ya aktarın

Bakan Bayraktar Turkuvaz Medya'nın toplantısında inşaatçılara seslendi: Sorunları bize yazın, inşaatın önemi anlaşılsın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Kasım 2012 Güncelleme 25 Kasım 2012, 02:24
Sorunları Ankara’ya aktarın

İÇİNDEKİLER

Türkiye' nin en büyük inşaat şirketleri ve konut üreticileri Turkuvaz Medya Grubu'nun organizasyonuyla Çevre ve Şehircilik Bakan Bayraktar ile buluştu. Sektör temsilcilerine seslenen Bakan Bayraktar , "Sorunlarınızı çok iyi biliyorum. Ben içinizden biriyim. Kabinede beni zaten taraf olarak görüyorlar. Gerek Başbakanımız'a gerekse Maliye Bakanımız'a her fırsatta sektörün sorunlarını anlatıyorum" dedi. Bayraktar, patronlara da şu çağrıda bulundu: "Siz de sorunlarınızı Ankara'ya iletin. İçinizdeki tanınmış isimler birer dilekçe yazarak bunları iletsin. Hem siz anlatın, hem ben anlatayım. İnşaatın ülke ekonomisi için ne kadar önemli olduğunu vurgulayalım. Sektörün önündeki birçok sorunu zaten biz çözüyoruz" Zirvede söz alan sektör temsilcileri ise özellikle son KDV uygulamasıyla ilgili sıkıntılarını aktarırken maketten ev satılmasının önünün kesilmesine de tepki gösterdi. Bazı inşaatçılar da vergi iadelerini zamanında alamamaktan yakındı. Her soruya tek tek cevap veren Bayraktar, sorunları çözmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

OTURMA İZNİ ÇIKIYOR
Mütekabiliyet yasasının sektör için çok önemli olduğunu hatırlatan Bakan Bayraktar patronların "Oturma izni olmadığı için yabancılar tereddütte" hatırlatmasına şu cevabı verdi: Bunun için Dışişleri Bakanımızla görüştüm. Bu konuda bazı esneklikler gelecek. 3 aylık izin 6 aya çıkacak. Sonrası için de 1.5 yıl olması için çalışıyoruz."



'TAM DESTEK VERiYORUZ'
Zirveye ev sahipliği yapan Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık açılış konuşmasında şunları söyledi: "Geçen sene gerçekleştirdiğimiz toplantımızda kentsel dönüşüm konusu, öncelikli gündemimiz olarak belirlenmişti. Sonrasında Sayın Bakanımızın, zaten geçmişten beri önemsediği kentsel dönüşüm kararları çıktı. Şimdi sektörün önünde Türkiye genelinde önemli bir iş alanı oluştu. Tabii bu sektörün ekonomimize kattığı katma değeri söylememize gerek yok. Bütün yayın gruplarımızla birlikte, sektöre ve ülkemizin menfaatine yönelik her türlü kararda tam destek vermekteyiz."



SEKTÖRÜN DEVLERİ KATILDI
Süleyman Varlıbaş (VARYAP), Ali Ağaoğlu (Ağaoğlu İnş.), Halit Dumankaya (Dumankaya İnş.), Aziz Torun (Torunlar GYO) Altan Elmas (Sur Yapı), Atilla Yavuz (Ukra İnş.), Avni Çelik (Şinpaş), Ziya Yılmaz (Dap Yapı), Emre Çamlıbel (SOYAK), Ekin Alptekin (EA İnş.) Feyzullah Yetgin (GAP İnş.), Işık Gökkaya (GYODER), İnanç Kabadayı (Ege Yapı), Mahmut Dereli (Torkam İnş.), Murat Kurum (Emlak Konut), Muammer Beyaz (Beyaz İnş.), Nazmi Durbakayım (Teknik Yapı), Nurettin Eroğlu (Eroğlu İnş.), Süleyman Çetinsaya (Artaş İnş.), Tamer Özyurt (Özyurtlar İnş.), Turgay Tanes (İş GYO)...