70 bin kişiye iş fırsatı

Yeni teşvik paketi etkisini gösterdi, Organize Sanayi Bölgeleri'ne yatırımcı yağıyor Şimdiden 70 bin kişinin istihdam edileceği 25 milyar liralık yatırım talebi geldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ekim 2012 Güncelleme 16 Ekim 2012, 00:00
70 bin kişiye iş fırsatı

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi indirimini kapsayan yeni teşvik paketi meyvelerini veriyor. Türkiye'deki Organize Sanayi Bölgeleri'ne (OSB) 70 bin kişinin istihdam edileceği yaklaşık 25 milyar liralık yatırım için yatırımcı sıraya girdi.

2 BİN BAŞVURU
19 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlanan yeni teşvik paketinin ardından 2 bine yakın başvuru geldi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, başvurulardan en yüksek payı alan bölgenin 766 başvuruyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi olduğunu söyledi. "Doğu Anadolu Bölgesi'nde yapılan teşvik başvurusu sayısı 300'ü geçti" diyen Ergün, Diyarbakır OSB'de yer kalmadığını ve yeni OSB için yer bakmaya başladıklarını kaydetti. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yatırım yapmak için sıraya giren şirketler arasında dev holdingler de bulunuyor. OSB'lere başvuruda bulunanlar arasında Doğuş Çay, BİM, Pınar Holding, Hakan Plastik ve Ülker Grubu yer alıyor.

Mehmet NAYIR