Haftada 1 TL'ye Tarım Doktoru

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2012 Güncelleme 12 Ekim 2012, 01:17
Haftada 1 TL’ye Tarım Doktoru

İÇİNDEKİLER

Turkcell, çiftçilerin işlerini yaparken, cep telefonu ile bilgiye ulaşmasını sağlayacak Tarım Doktoru projesini hayata geçiriyor. İleri tarım teknolojilerini çiftçinin hizmetine sunan servis haftada 1 TL'ye kullanılabilecek. Turkcell sistem ile üreticinin gelirinde yüzde 10 artış, maliyetlerinde ise yüzde 20 düşüş hedefliyor. Yapılan test çalışmaları, 250 milyon dekarlık tarım arazisinden yılda 4 milyar TL ek kazanç elde edilebileceğini ortaya koyuyor.

ARAZİYE UYGUN BİLGİ
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, önce kısa mesaj sonra çağrı merkezi, bayi ve uzmanlardan oluşan hizmet zinciri ile 4 aşamada çifçilere hizmet götürdüklerini ifade etti. Sayın, "Ekilen ürüne, ekimin yapıldığı bölgeye ve arazinin çeşidine uygun bilgileri ve yapılması gerekenleri yönlendiren Turkcell Tarım Doktoru bir ilk olma özelliği taşıyor" dedi.

HİZMET CEPTE
Turkcell Tarım Doktoru Servisi'ne abone olup, tarlasını ve yetiştirdiği ürünü kaydettiren çiftçiler, ürünlerinin evre geçişlerini ve bu evrelerde ürünlerin olması gereken fiziksel durumunu takip edebiliyor. Turkcell'li çiftçiler; ürüne ve tarlaya özel teknik yetiştiricilik ve gübreleme programları gibi birçok hizmeti de alıyor.