Çiftçiye 'cep'ten destek

1 milyonu aşkın çiftçiye 'Çiftçi Paketi' ile ulaşan Turkcell 'tarımsal faaliyeti bilgi çağına taşımayı' hedefliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2012 Güncelleme 29 Mayıs 2012, 00:00
Çiftçiye ’cep’ten destek

İÇİNDEKİLER

Mobil teknolojiyi çiftçilerin hizmetine sunarak, Türk çiftçisinin hayatını kolaylaştırmak isteyen Turkcell, 'Çiftçi Paketi' ile 1 milyon üye sayısına ulaştı. Pakete üye olan çiftçilerin cep telefonlarından bulundukları konuma özel bilgilendirme hizmeti aldığını söyleyen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, verdikleri hizmeti şöyle anlattı:

KİŞİYE ÖZEL BİLGİLER
"Tarımsal üretimde verimliliği artırmak üzere planlanan bu hizmetler ile il ve ilçe bazında çiftçilere; 3 günlük en yüksek ve en düşük sıcaklık durumu, nem durumu, rüzgar durumu, don bilgisi ve yağış miktarı iletiliyor. Ayrıca ürüne yönelik bilgi paketimiz kapsamında çiftçilerin çalışma alanları olan Tarla Bitkileri, Meyvecilik, Sebzecilik, Hayvancılık ve Organik Tarım başlıkları altında olmak üzere kişiye özel ilgili konu başlığında bilgi ve haberler günlük SMS ile iletiliyor. Bu 5 başlığı 50 alt kategoriye ayırdık. Mesela 'Meyvecilik' başlığı altındaki 'elma' detayına inilebiliyor. Bu şekilde ürün bazında özelleştirilmiş mesajları üreticiye ulaştırıyoruz. Ayrıca Çiftçi Tarifesi ile hat sahibi olan çiftçilerimiz, avantajlı fiyatlarla doya doya konuşabiliyor."

'SUNDUĞUMUZ FIRSATLAR BİZİ HEYECANLANDIRIYOR'
Tarım konusunda çalışmalarının devam ettiğini belirten Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, "Bugün 1 milyonun üzerinde çiftçimizin mobil hayatın olanaklarından faydalandığını görmek bize heyecan veriyor. Madem çiftçimiz teknolojiye bu kadar açık, o halde bize de ekonomik açıdan onların işini daha da kolaylaştırmak düşüyor" dedi. Sevilengül, çalışmalarının ana hedefinin, çiftçilikle uğraşan tüm Turkcell'lileri en uygun koşullarda dünya ile buluşturmak olduğunu söyledi.