Yabancı kotun aslı Türk kumaşı

Türkiye'nin en büyük denim kumaşı ihracatçılarından Çalık Denim, 2013 koleksiyonunu tanıttı. Genel Müdür Öksüz, 'Denimin Mercedes'ini üretiyoruz' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2012 Güncelleme 27 Nisan 2012, 01:40
Yabancı kotun aslı Türk kumaşı

İÇİNDEKİLER

Dünyanın dört bir yanına kumaş ihraç eden ve Türkiye'nin en büyük denim kumaş ihracatçısı konumunda olan Çalık Denim 2013 Sonbahar- Kış koleksiyonunu tanıttı. 1987'de kurulan ve dünyada denim kot kumaşı üretiminde ilk 5'te olan Çalık Denim yatırımda hız kesmiyor. 2014'te 23 milyon dolar teknik yatırım yapacaklarını söyleyen Çalık Denim Genel Müdürü Önder Öksüz, "Yabancı marka kot diye aldıklarınızın yüzde 90'ı aslında Türk kumaşı" dedi. Galliano Jean, Zegna Sport, Diesel, G-Star, CK, Zara, Jack & jones, H&M ve Zara'nın üst segmentine kumaş verdiklerini belirten Öksüz, "Hatta Diesel'in yüzde 40 kumaşını biz veriyoruz" dedi. Türkiye'nin denim ihracatında 1 numara olduklarını ifade eden Öksüz, "Yurt dışında mağazalarda 'made in Turkey' yazması çok önemli bir hal aldı. Hem ilgiden hem de denim kumaşımızdaki kaliteden. Bizden aldıkları kumaş ile ürettikleri ürünler 3 katı fiyatına satılıyor" dedi.

DENİMİN MERCEDES'İ
Müşterilerine özel tasarım koleksiyonların da satışını yaptıklarını söyleyen Öksüz, "Biz müşterilerin denim hayalini dokuyan bir firmayız" dedi. Türkiye'de tekstil sektörünün çok önemli bir noktaya geldiğini ifade eden Öksüz, "Otomotiv sektörü bugün Türkiye'de çok iyi bir noktada ama, biz denim kumaşın Mercedes'ini üretiyoruz. Ürettiğimiz ürünün katma değeri çok yüksek. Bugün Türkiye'de tekstil üretimi yapan her sektör kendi alanının lideri" diye konuştu.

TEŞVİKLER TEKSTİLE YARADI
Tekstil sektörü ile cari açık ilişkisine değinen Önder Öksüz, hükümetin son dönemde aldığı yeni kararların tekstil sektörünü hak ettiği yere getirdiğini söyledi. Öksüz, şunları kaydetti: "Daha önceki süreçte tekstil hak ettiği yeri alamıyordu. Ancak hükümetimize teşekkür ediyorum. Son dönemde uyguladıkları politikalarla ve teşvikle tekstile hak ettikleri değeri verdiler. Teşvikle birlikte organize sanayi bölgelerine sağlanan büyük olanaklar var. Bunlardan firma olarak biz de yararlanacağız. Hükümetimiz tekstilde ihracat ve ithalat kalemlerini ayrı ayrı değerlendirdi."