Türkmen lidere Ahmet Çalık'tan kutlama ziyareti

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Ahmet Çalık'ı kabul etti. Ahmet Çalık, Türkmen lideri yeniden devlet başkanı seçilmesinden dolayı kutladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mart 2012 Güncelleme 21 Mart 2012, 02:31
Türkmen lidere Ahmet Çalık’tan kutlama ziyareti

İÇİNDEKİLER

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ı kabul etti. Oğuzhan Köşkü'nde Berdimuhamedov'la görüşen Ahmet Çalık, Türkmen lideri, devlet başkanlığı görevine tekrar seçilmesi dolayısıyla tebrik etti ve Nevruz Bayramı'nı kutladı. Ahmet Çalık, Berdimuhamedov'a Türkmenistan'da devam eden projeleri hakkında bilgi verdi.

İNŞAAT, ENERJİ, TEKSTİL
Türkmen lider Berdimuhamedov ise son yıllarda ülkesinde çok sayıda tesisin inşa edildiğini, inşaat işlerinde Çalık Holding'in önemli pay sahibi olduğunu söyledi. Türkmenistan'la inşaat, enerji ve tekstil sektörlerinde sürdürülen işbirliğinin devam etmesinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Ahmet Çalık da, Devlet Başkanı'nın tekliflerini aldıklarını ve bundan çok memnun kaldıklarını kaydetti.

YATIRIMLAR SÜRÜYOR
Çalık Holding'e bağlı olan GAP İnşaat, Türkmenistan'da pek çok projeye imza attı. Şirketin en son Aşkabat'ta inşa ettiği Göz Hastanesi, 21 Temmuz 2011 tarihinde gerçekleştirilen törenle hizmete açılmıştı. Şirket, Sağlık Bakanlığı'na bağlı yıllık 10 milyon şişe kapasiteli İnfüzyon Çözeltisi Fabrikası, Diş Hastanesi ve iki hastaneye hizmet verecek 270 araç kapasiteli katlı otopark inşaatlarını sürdürüyor.