İş'te gelecek

Gençler dikkat! ABD'li üniversiteler 2020'li yılların meslekleri için eğitim vermeye başladı. Bu mesleklerden 5 tanesi öne çıkıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ocak 2012 Güncelleme 06 Ocak 2012, 01:09
İş’te gelecek

İÇİNDEKİLER

Gelişen teknolojiyle birlikte çalışma hayatında da yeni meslekler ortaya çıktı. ABD'deki ünlü üniversiteler, geleceğin meslekleri için bugünden bölüm açmaya başladı. Özellikle 2020 yılında aktif olarak hayatımızda yer alacak 5 meslek dalı için 40 üniversitede eğitim veriliyor.
İşte en gözde 5 meslek:

Elektronik gazetecilik:
Araştırmalara göre yazılı medya, 2020 yılında tamamen internet ortamında olacak. Sürekli yenilenen haber portalları yöneticiliği olarak adlandırılan meslek, 2 yıllık eğitim gerektiriyor.

Otomobil seçiciliği:
Aileler, otomobil seçicilerine, maddi olanakları ve otomobili kaç kişinin kullanacağı gibi bilgileri verecek. Bu meslek görevlileri de kısa sürede aileye uygun aracı hazırlayacak.

Değişim yöneticiliği:
Şirketlerde yönetici pozisyonunda bulunacak bu kişiler, en az 4 dil bilecek. Değişen dünyaya göre şirketin pozisyon almasını sağlayacak bu kişiler, çalıştığı kurumun kazancını katlayacak.

Uzay pilotluğu:
Hava yolları pilotluğundan farksız olacak. Ancak uçak yerine uzay mekiği kullanacaklar. Kazançlarının ise 2020 yılında aylık 50 bin dolar civarında olması öngörülüyor.

Uzay mimarlığı:
2020
yılında şirketlerde iş bulabilecek en önemli sektörlerden biri. Adından da anlaşılacağı gibi bu kişiler uzayda binalar yapacak.