Tatsız pizza

İstifa eden İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, arkasında büyük sorunlar bıraktı. Gaflarıyla da anılan Berlusconi, son 17 yıla damgasını vurdu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Kasım 2011 Güncelleme 13 Kasım 2011, 01:34
Tatsız pizza

İÇİNDEKİLER

Avrupa'yı kasıp kavuran borç krizi İtalya'nın efsane başbakanı Silvio Berlusconi'nin de başını yedi. Görevden ayrılacağını açıklayan Berlusconi, arkasında ekonominin yanında, sosyal hayatla ilgili de dev sorunlar bırakıyor. Berlusconi giderayak Meclis'ten 'kemer sıkma' paketini de geçirirken, yeni kurulacak hükümet 1.9 trilyon euroyu bulan kamu borcunu ödeyebilmek için çabalayacak. Berlusconi'nin istifasını sunmasından sonra Cumhurbaşkanı Napolitano ülkeyi seçimlere götürecek. Geçiş hükümetini kurma görevinin, 1994-2004 yılları arasında Avrupa Komisyonu İç Piyasalar, Gümrük ve Vergilendirme Komiserliği yapan Mario Monti'ye verilmesi bekleniyor.

RENKLİ KİŞİLİĞE SAHİP...
17 yıl önce siyasete giren 75 yaşındaki Silvio Berlusconi, 3 kez başbakanlık koltuğuna otururken, bunlardan en uzunu 11 Haziran 2001 ile 17 Mayıs 2006 arasındaki dönem oldu. Berlusconi'nin son başbakanlık dönemi ise 8 Mayıs 2008'de başlamıştı. Berlusconi, skandalları, gafları ve renkli kişiliğiyle tüm dünyada sıkça gazete manşetlerinde yer aldı. Berlusconi'nin uluslararası ilişkilerdeki yorumları da, başına birçok dert açtı.

GAFLARI HİÇ BİTMEDİ...
Şubat 2002: Bir AB toplantısı sonrasında aile fotoğrafı çekilirken Berlusconi, İspanya Dışişleri Bakanı Josep Pique'nin başının arkasından iki parmağıyla kulak işareti yaptı.
Ocak 2006: Aile değerlerini savunduğu için kendisini öven bir rahibe, seçimlere kadar cinsel perhiz yapacağı sözü verdi.
Kasım 2008: ABD Başkanı Barack Obama için, 'yakışıklı, genç ve yanık tenli' dedi.
Nisan 2009: Bir deprem sonrası çadırda kalan depremzedeleri ziyaret ederken, "Bunu bir hafta sonu kampı gibi görün' diye konuştu.

SORUNLAR GİDEREK BÜYÜYOR
Adının karıştığı onca skandal ve hakkında açılan yolsuzluk davalarından kurtulan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, ekonomik krize yenik düştü. Borç krizine sürüklenen İtalya'nın durumunu Alman Bild Gazetesi esprili bir çizimle anlattı. Dünyaca ünlü İtalyan pizzasının 4'e bölündüğü çizimde, her bir dilimde sorunlar yansıtıldı. Bir dilimde mafya, diğer dilimde grevler sonucu halkın düştüğü sıkıntı, diğerinde başta Fiat olmak üzere ülkenin önemli markalarının üretimlerini başka ülkelere taşıması ve son olarak da en önde Berlusconi'nin kendisi 'sorun' olarak gösterildi.