Avrupalı ağzının tadını biliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ağustos 2011 Güncelleme 20 Ağustos 2011, 00:00
Avrupalı ağzının tadını biliyor

İÇİNDEKİLER

Türk çikolatasının adı da tadı da Avrupalılar'ı cezbediyor. 1989 yılında Gaziantep'te kurulan Şölen Çikolata'nın CEO'su Elif Çoban, "Avrupa'da ilgi görüyoruz. Büyük markalar satın almak için teklif veriyor. Ancak markamızın satışı söz konusu değil" dedi. Avrupa'da Türkiye ve Türk malı bilinirliliğinin arttığına dikkat çeken Çoban, 90'dan fazla ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi.

ŞEKERLEMELER
Çikolatanın yanı sıra şekerde de iddialı olduklarını belirten Çoban, Türkiye'de ilk olan Butik Jelly Meyveli Yumuşak Şeker'i piyasaya sunduklarını ifade etti. Çoban, Ramazan Bayramı satışlarında yüzde 10 büyüme hedeflediklerini vurguladı.

ÇİKOLATA ALIRKEN DİKKAT!
* Tadı acı olan çikolatalar ürünün taze olmadığını işaretidir.
* Gerçek çikolata pürüzsüz ve yumuşaktır.
* Ağızda yapışkan, mumsu ve yağlı bir tat bırakmamalıdır.
* Rengi mat olandan kaçının. Parlak olanları tercih edin.
* Ambalajlı ürünler alın.
* Taklit ürünlerden kaçının.
* Gerçek bir çikolatanın kilo fiyatı en az 15 TL olmalıdır.

Burçin GÖKTAN