Komşu 'yaz deftere' diyor

Krizle boğuşan Yunan halkı, ülkelerinde takasla alışveriş yaparken, Edirne'de de veresiye defterine yazdırıyor. Defter iyice kabardı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Temmuz 2011 Güncelleme 09 Temmuz 2011, 00:00
Komşu ’yaz deftere’ diyor

İÇİNDEKİLER

Yunanistan'daki ekonomik krizin etkileri, Edirneli esnafın veresiye defterinde de görülüyor. Ülkelerinde takasla alışveriş yapmaya başlayan Yunan halkının Edirne'deki veresiye defterleri her geçen gün kabarıyor. Özellikle Türkiye sınırına yakın bölgelerde oturan Yunanlılar Pazarkule Sınır Kapısı'nı kullanarak günü birlik ziyaret ve alışverişleri için Edirne'ye geliyor. Edirne'de yemek yiyip alışveriş yapan Yunanlılar'ın paraları yetmediğinde, esnaf veresiye defterine yazıyor. Edirneli esnaf krizdeki Yunan komşularına bazen senet, bazen de açık hesap veresiye mal veriyor. Tarihi Alipaşa Çarşısı Esnafları Derneği Başkanı Erdem Erişgen, Yunanlılar'ın dürüst olduğunu söyleyerek, "Senet almadan dahi veresiye veriyoruz. Nasıl falanca köydeki Ahmet ağayı tanıyorsak, Yunan Hristo'yu da tanıyoruz" dedi.

BONKÖRLÜK BİTTİ
Edirneli esnaf Kenan Yakar da, ödeyemedikleri tutarı onları mahcup etmemek için deftere yazdıklarını belirterek, "Türk toplumu olarak merhametli insanlarız. Onlar bizim komşumuz" şeklinde konuştu. Bir başka esnaf Ersun Solmaz ise, Yunanlılar'ın krizin ardından bonkörlüğü bırakıp daha pazarlıkçı olduklarını ifade ederek, "Şimdilerde yarım euro için bile pazarlık yapıyorlar" dedi.