Doğan gazetelerine 3 şirket talip oldu

Doğan Yayın Holding'in vitrine koyduğu medya şirketlerine ilgi gösterenlerin sayısı 3'e indi. İki fonun yanında, Warner da var...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ocak 2011 Güncelleme 06 Ocak 2011, 02:18
Doğan gazetelerine 3 şirket talip oldu

İÇİNDEKİLER

Daha önce Petrol Ofisi'ndeki hisselerini ortağı Avusturyalı OMV'ye satarak enerjiden çıkan Doğan Grubu, medyadaki varlıklarının satışında ise sona doğru yaklaşıyor. Daha önce 6 grubun ilgilendiği belirtilen Doğan Yayın Holding'in (DYH) satış sürecinde, kısa listede 3 şirketin kaldığı öğrenildi. Reuters'ın haberine göre; Doğan Yayın Holding'in doğrudan veya dolaylı bağlı ortaklıkları olarak faaliyet gösteren bazı varlıklarının satışı için oluşturulan kısa listeye Türkiye'de faaliyetleri bulunan ABD'li yatırım fonları Texas Pasific Group (TPG) ve Kohlberg Kravis Roberts&Co (KKR) ile global medya devi Time Warner Group kaldı. Satışta başlangıç fiyatı 1.6 milyar ila 1.9 milyar dolar arasında olacak.

HÜRRİYET DE VAR

Satış işlemlerine danışmanlık eden Goldman Sachs'ın Hürriyet Gazetecilik'in satışı için de düğmeye bastığı ve ilk tekliflerin ise 1 Şubat'ta alınmaya başlanacağı belirtildi. Bu haberler üzerine Doğan Yayın Holding'ten bir açıklama geldi. Açıklamada, satış işlemleriyle ilgili çalışmaların devam ettiği ve açıklama gerektirecek yeni bir durumun olmadığı ifade edildi.