Parayı vermeyeni Salman!

Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın yolsuzluk operasyonu, kasaya uzandı. Gözaltında bulunan prensler ve işadamlarının servetlerini Riyad yönetimine devretmeleri karşılığında serbest bırakılacakları vurgulandı. Bunlar arasında 19 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin isimleri arasında yer alan Prens El Velid bin Talal da vardı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Kasım 2017 Güncelleme 18 Kasım 2017, 02:10
Parayı vermeyeni Salman!

İÇİNDEKİLER

Suudi Arabistan'da sular durulmadı. Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu'nun başındaki Prens Muhammed bin Selman'ın talimatıyla 11 prens, 4 bakan ve onlarca işadamı gözaltına alındı. Bu isimler arasında 19 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 100 ismi arasında yer alan Prens El Velid bin Talal da vardı... Prens Talal ve diğer isimlerin Riyad'daki Ritz Carlton Oteli'nde gözaltında oldukları açıklandı. Soruşturmanın hedefindeki milyar dolarlık isimler yer yatağında yattı. Dünya "Bundan sonra ne olacak?" sorusuna cevap ararken, ilk bilgiler gelmeye başladı. Gözaltındaki prensler ve işadamlarının servetlerini Riyad yönetimine devretmeleri karşılığında serbest bırakılacakları vurgulandı.


Yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanan kişiler lüks Ritz Carlton otelinde yer yatakları üzerinde yatarken görüntülenmişti.

300 MİLYAR DOLARI BULABİLİR
Suudi Arabistan yetkilileri, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın yolsuzlukla mücadele kapsamında gözaltına aldırdığı onlarca prens, iş adamı, bakan ve milyarderi servetleri karşılığında serbest bırakma anlaşması yapmaya başladığını açıkladı. Bir işadamının anlaşmayı imzalamasından sonra banka hesabından milyonlarca riyalin çekildiği vurgulandı. Başka bir davada ise eski bir yöneticinin 4 milyar dolarlık hisselerini teslim ettiği açıklandı. İngiltere'de yayınlanan Financial Times gazetesi ise yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan 11 Suudi prens ve işadamının mal varlıklarının yüzde 70'ine el konulmasının amaçlandığını yazdı. Gazeteye bilgi veren konuya yakın iki kaynak, "Yetkililer gözaltındakilere 'Parayı çıkın, serbest kalın' diyor. Suudi Arabistan'ın eriyen hazinesine bu şekilde kaynak sağlanması hedefleniyor" ifadesini kullandı. Davanın savcısı ise yaptığı açıklamada yolsuzluğun 100 milyar doları aştığını söylemişti. Fakat devletin tutuklulardan bundan çok daha azlasını alması nedeniyle el konulan servetin 300 milyar doları bulması bekleniyor.


Serveti istenen isimler arasında Bin Talal da var. Bu arada Talal'ın eski eşi Amira da ev hapsinde...​


İngiliz medyası, Suudi Arabistan Kralı Selman'ın gelecek hafta tacını oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a (32) devredeceğini iddia etti. Daily Mail gazetesinin Kraliyet Ailesi'ne yakın bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Kral Salman bundan sonra siyasette İngiliz Kraliçe sigibi sembolik bir rol alacak.