At koşar Kraliçe kazanır

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, at yarışlarından bugüne kadar 7 milyon sterlin kazandı. At yetiştiriciliği ve aygırlığın da eklendiğinde 2020 yılına kadar Kraliçe’nin kazanacağı tutarın 20 milyon sterlin olacağı iddia edildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Kasım 2017 Güncelleme 18 Kasım 2017, 02:10
At koşar Kraliçe kazanır

İÇİNDEKİLER

Kraliçe II. Elizabeth'in at sevgisi biliniyor... Son 30 yılda at yarışlarından yaklaşık 7 milyon sterlin kazanan Kraliçe'nin keyifli olduğu belirtildi. At yarışlarına dair tüyo veren "myracing" adlı internet sitesinin derlediği verilere göre, kraliçe, kayıtların tutulmaya başladığı 1988 yılından bu yana engelsiz at koşularından toplam 6,7 milyon sterlin gelir elde etti. Çok sayıda yarış atına sahip kraliçenin safkanlarının son 30 yılda 2 bin 815 yarışta yer aldığı ve bunların 451'ini birincilikle bitirdiği belirtildi. Safkanlar, geçen yıl kraliçeye 557 bin 650 sterlin kazandırarak, en karlı yılını yaşattı. Kraliçe II. Elizabeth'in at yetiştiriciliği ve aygırlık gelirlerinin de ilave edilmesiyle birlikte 2020 yılına kadar kazanacağı rakamın 20 milyon sterlin olacağı kaydedildi. Ülkenin birçok yerinde harası olan Kraliçe II. Elizabeth'in atlarıyla ilgilenen kişilerin toplam sayısının 63 olduğuna dikkat çekildi.


Tahtta 65'inci yılına giren İngiltere Kraliçesi daha önce defalarca en büyük tutkusunu yaparken görüntülenmişti. Ama 90'ıncı yaş gününde de Elizabeth'in at sırtında poz vermesi kimileri tarafından eleştirilmişti. Bunun büyük risk olduğunu iddia eden bazı yazarlar, Kraliyet Ailesini suçlamıştı.