Flori'adana'!

ABD’liler güneşe ateş eden Adanalılar’a özendi. Floridalılar, yaklaşan Irma kasırgasını silahlarla vurmak için harekete geçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2017 Güncelleme 11 Eylül 2017, 01:39
Flori’adana’!

İÇİNDEKİLER

Tarihin en büyük felaketlerinden Irma Kasırgası, önce Karayip Adaları'nı yıktı geçti. Daha sonra Küba'da da hayatı felç etti. Şimdi ise Amerika'nın Florida Eyaleti'ne yaklaştı. Kasırganın Florida'nın güneydoğusunda, saatte yaklaşık 115 km. hızla ilerlediği açıklandı. Tahliye edilen kişilerin sayısı ise 6 milyonu aştı. Yaptığı her konuşmada "Evlerinizi terk edin" mesajı veren Florida Valisi Rick Scott, uyarılarını yeniledi. Kasırganın ABD hükümetine milyarlarca dolar zarar vereceği belirtildi. öte yandan Florida'da Ryon Edward (22), adlı kişi Facebook'ta oluşturduğu etkinlikle, Floridalıları kasırgaya ateş etmeye davet etti. Yaklaşık 22 bin kişinin katılacağını, 50 bin kişinin ise gitmeyi düşündüğünü etkinliğin açıklamasında, "Burası bizim evimiz, kimse bizi kendi bölgemizden atamaz" denildi.

MİMİKLERLE ANLATTI
Florida Valisi Rick Scott, önceki gün basın açıklaması yapmak için ekranlara çıktı. Bu sırada yanındaki bir işaret dili tercümanı, mimikleriyle fırtınanın boyutunu anlatmaya çalıştı. Gözlerini büyütüp, yüzünü şişirerek herkesin dikkatini çekmeyi başardı. Tercümanın yüz hareketleri sosyal medyaya paylaşım rekorları kırdı.

IRMA PİYANGOSU
Met Office isimli hava tahmin şirketinin çalışanları kasırganın etkisini önceden bildi. Patronları, çalışanlarına 1.5 milyon dolar (5.1 milyon TL) vereceğine dair söz verdi.


Adana'da
güneşe ateş açan iki kişi gözaltına alınmıştı.


50 TÜRK MAHSUR KALDI
Karayipler ve ABD'nin güneyini etkisi altına alan Irma Kasırgası'nda 30 kişi hayatını kaybetti. Kasırganın etki alanındaki St. Martin Adası'nda bulunan 50 Türk vatandaşı da mahsur kaldı. Adanın yüzde 95'inin yıkıldığı açıklandı.