Atlar isyanda

Kraliçe II. Elizabeth’in 21 atı önceki gün Leicestershire’deki çiftlikten firar etti. 10 kilometre öteye kaçan atlar nedeniyle 4 trafik kazası yaşandı. Kraliçe ise aynı gün emekliye ayrılan 21 yıllık atı Daniel için yas tuttu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2017 Güncelleme 15 Ağustos 2017, 02:10
Atlar isyanda

İÇİNDEKİLER

Britanya Kraliçesi II. Elizabeth bir hafta içinde ikinci kez atlarından dolayı üzüntü yaşadı. Önceki gün gerçekleştiği rapor edilen olayda kraliyete bağlı at arabalarında ve yarışlarda kullanılan 21 at, Leicestershire kasabasındaki haradan firar etti. Ahır kapısının açık unutulduğu tahmin edilen olayda yaklaşık 10 kilometrelik bir alana kaçışan atlar trafikte kaos oluşturdu. 4 kazaya sebebiyet veren atlardan 8'ine ise araba çarptı. Çevre halkı gece yaklaşık 11 saatlerinde kaçtığı belirtilen atların 2.30 civarında motosiklet ve atlı kraliyet muhafızları tarafından kornalar çalınarak yoldan uzaklaştırıldığını belirtti. Atlar daha sonra kraliyete ait çiftliğe götürülürken 8 at tedavi altına alındı. Savunma Bakanlığı da atların kaçtığını ve kendi ekipleri tarafından yakalandığını doğruladı. Kraliçe II. Elizabeth'i esas üzen at ise Daniel oldu. 21 yıldır kraliçenin hizmetinde bulunan ve defalarca en önemli törenlerde Elizabeth'in bindiği arabayı çeken Daniel isimli İngiliz atı geçen hafta emekliliğe ayrıldı. Daniel, kraliçenin arabasını çeken atlar içinde en sevdiği hayvan olarak biliniyordu. Emekli atın artık kraliyete ait bir çiftlikte dinleneceği belirtildi.


91 yaşındaki II. Elizabeth tam 65 yıldır Britanya tahtında oturuyor. Kraliçe'nin yerine oğlu Prens Charles'in geçmesi bekleniyor.

2021'DE EMEKLİ OLACAK
İngiliz medyası 2021'de Kraliçe II. Elizabeth'in emekli olacağını yazdı. 65 yıldır tahtta bulunan ve bu özelliği ile rekor kıran Elizabeth'in 91 yaşında olması dedikoduları da beraberinde getirirken merak edilen bir diğer konu da ondan sonra tahta kimin oturacağı sorusu oldu. İlk sıradaki veliaht olan Prens Charles ile beraber Charles'in büyük oğlu William'ın da tahta çıkma ihtimali yüksek bulunurken Dailymail gazetesi tüm bu soruları yanıtladı. Gazetenin Kraliyet muhabiri Robert Johnson, Elizabeth'in 4 yıl sonra 95 yaşında ve tahtın 69. senesinde emekli olacağını söylerken tahta geçecek ismin Charles olacağını iddia etti.


Kraliyet çiftliğinden kaçan 21 at ortalığı birbirine kattı. Güçlükle yakalanıp çiftliğe götürüldü.