Adayı sallayan frikik

İngiltere Başbakanı Theresa May konuşma yapmak için kürsüye çıktı. Ancak milletvekili Lucy Frazer, ‘Temel İçgüdü’ filmindeki gibi firikik verince tüm dikkatler dağıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Eylül 2016 Güncelleme 09 Eylül 2016, 00:00
Adayı sallayan frikik

İÇİNDEKİLER

Avrupa Birliği'nin kuruluş yıllarında 'Turuva atı' olarak görülen ancak daha sonra birliğe entegre olan İngiltere 1 Ocak 1973'ten bu yana üyesi olduğu AB'yi 23 Haziran 2016'da 'Brexit' adı ile yapılan referandum sonrası halkın yüzde 52'lik oyu ile terk etme kararı aldı. Bu karar büyük şaşkınlıkla karşılandı. Halkın ayrılmak istemesiyle İngiltere Başbakanı Cameron yürüttüğü AB yanlısı politikanın başarısız olması nedeniyle 25 Haziran'da görevinden istifa etti. Bir süre başkanlık koltuğunu kimin geleceği merak konusu oldu. İsmi anılanlar arasında dedesi Osmanlı paşası olan başkent Londra'nın eski Belediye Başkanı Boris Johnson'da vardı. Ancak iktidardaki Muhafazakar Parti'nin boşalan liderlik koltuğuna eski İçişleri Bakanı Theresa May, geçti. İngiltere'nin yeni başbakanı oldu. İşte tüm bu yaşananlardan sonra May, önceki gün mecliste konuşma yapmak için kürsüye çıktı. Dikkatler ise onun arkasında oturan milletvekili Lucy Frazer'deydi.

GÜNDEME OTURDU
Kameranın kendisini görüntülediğini anlayan Frazer bacaklarını çeşitli şekillerde kapatmaya çalıştı. Önce elindeki dosyaları deneyen vekil daha sonra dosyaları aşağı koyarak eteğini düzeltti. Ancak firik vermekten kaçamadı. Bu durum sosyal medyanın ve İngiliz basının dikkatinden kaçmadı. İngilizler sosyal medyadan, Frazer'in, Sharon Stone'un rol aldığı ve yaptığı bacak hareketleri ile kendisini sorgulayan polislerin dikkatini dağıtmayı başardığı 'Temel İçgüdü' filminin 3'üncü serisinde rol alabileceğini savundu. Bu olay Daily Mail başta olmak üzere pek çok medya organında 'Temel İçgüdü' filmine gönderme yapılarak manşetlere taşındı.



DİKKAT ÇEKİCİ HAREKET
İngiltere Başbakanı Theresa May, izlenecek politikaları anlatmak için kürsüye çıktı. Ancak kameralar May'den çok milletvekii Lucy Frazer'i çekti.