Bizi öldürmeyi bırakın

ABD’deki siyahileri hedef alan polislere yönelik protestolar hız kesmedi. Ünlü şarkıcı Beyonce, “Bizi öldürmeyi bırakın” diyerek göstericilere tam destek verdi. Ünlü tenisçi Serena Williams’tan da tepki gecikmedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Temmuz 2016 Güncelleme 11 Temmuz 2016, 05:39
Bizi öldürmeyi bırakın

İÇİNDEKİLER

ABD'de geçen hafta iki siyahi gencin suçsuz yere polis tarafından öldürülmesi sonucu artan gerginlik dün birçok eyalette devam etti. Eski bir asker olan Micah Johnson'ın keskin nişancı tüfeğiyle 5 polisi öldürmesinin ardından olaylar iyice büyüdü. New York'teki eylemlerde 80'den fazla siyahi gözaltına alındı. Rochester'daki gösterilerde ise 74 kişinin gözaltına alındığı, bunlar arasında ABC televizyonunun yerel kanalında çalışan Carlet Cleare ve Justin Carter adlı 2 siyahi gazetecinin de yer aldığı açıklandı. Siyahiler, dünya çapında "Black lives matter" (Siyahilerin hayatı önemlidir) sloganıyla sokaklara aktı. ABD'deki beyazlar ise polis kıyafetlerine vurgu yaparak "Blue lives matter" (Mavilerin hayatı önemlidir) eylemleri başlattı. ABD'de artan gerilim eünlü isimler de dahil oldu. Siyahi Kenya West ile evli olan Kim Kardashian "Çocuğuma beyaz polislerden korkması gerektiğini öğretmek istemiyorum" dedi. Beyonce da "Bizi öldürmeyi bırakın" dedi. Siyahilere karşı yapılan ırkçı saldırılara bir tepki de şampiyon tenisçi Serena Williams'tan geldi. Ünlü tenisçi "Yeğenlerim erkek ve siyahi... Yani öldürülmeleri için yeterli. Bunun son bulması lazım" diyerek göstericileri destekledi.

"Siyahilerin hayatı önemlidir" sloganıyla sokaklara akan göstericilen, ırkçı cinayetlere tepki gösterdi. Protesto gösterilerinde "Irkçı polise hayır" sloganları öne çıktı.

'ABD'YE GİTMEYİN'
Vatandaşlarının büyük çoğunluğu Afrika kökenli olan Bahamalar, ABD'ye seyahat uyarısı yayınladı. Bahamalar, polis şiddeti ve protesto olaylarının yaşandığı ABD'ye gidecek vatandaşlarına dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Başarılı tenisçi Williams, "Siyahilerin hayatı önemlidir" hareketine destek verdi.