Fransa ağlıyor

Fransa yine savaş alanına döndü. Grev, ülkenin dört bir yanına yayıldı. Sokaklardaki çöp dağları, salgın riskini ortaya çıkardı. Fransızlar, “Eyvah, turist gelmiyor” açıklaması yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Haziran 2016 Güncelleme 03 Haziran 2016, 01:51
Fransa ağlıyor

İÇİNDEKİLER

Fransa, son yılların en büyük kaosuyla karşı karşıya... Hollande hükümetinin parlamentodan geçirmeye çalıştığı yeni çalışma yasa tasarısı nedeniyle sokaklar savaş alanına döndü. Hizmetlerini durduran rafineriler, trenler, uçaklar ve bitmek bilmeyen grevler. Çöpçülerin grev yapması nedeniyle çöpler yollarda kaldı, ülkede benzin sıkıntısı başladı. Fransa'da yayın yapan birçok gazete olayları görmezden gelirken Le Figaro, protestolardan dolayı turistlerin tercihlerinin değiştiğini belirtti. Geçen ay Fransa'ya gelen turist sayısında yüzde 20'lik bir düşüşün yaşandığına dikkat çekildi. Eylemleri organize eden sendika CGT ve Başkanı Philippe Martinez, Hollande hükümetini devireceklerini iddia etti. Soros'la olan yakınlığı nedeniyle işçileri sokağa taşıyan Martinez'e destek çığ gibi büyüdü.


Philippe Martinez

Fransa'da dün 200 bin kişi gösterilere katıldı. Fransız polisi, acımadan karşılık verdi. Dünya ise yine görmezden geldi.. CGT sendikası, yaklaşık 700 bin üyesini sokağa çağırdı. Ülkenin birçok bölgesinde büyük olaylar yaşanacağı belirtildi.


Sokaklardaki çöp dağları, salgın riskini ortaya çıkardı...