Niyeti bozdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mart 2016 Güncelleme 17 Mart 2016, 01:24
Niyeti bozdu

İÇİNDEKİLER

Doping itirafında bulunan dünyaca ünlü tenisçi Maria Sharapova, üst üste gelen kötü haberlerle yıkıldı. Sponsorlarının desteğini kaybeden Rus tenisçi, bir darbe de Birleşmiş Milletler'den (BM) aldı. Rus tenisçi Maria Sharapova, her daim rakiplerini solladı. Kortlarda fırtına gibi esen yıldız sporcu, 27 milyon dolarlık geliriyle en çok kazanan kadın tenisçiler arasındaydı.

PROJELERDE YER ALMAYACAK
Geçtiğimiz günlerde kameraların karşısına geçen 28 yaşındaki raket, 10 yıldır kullandığı "meldonyum" adlı maddenin yasaklı maddeler listesine alındığını bilmediğini vurgulayıp Avustralya Açık'ta doping yaptığını açıkladı! Skandalın ardından geçici olarak tenisten men edilen ve sponsorlarının desteğini kaybederek büyük maddi kayba uğrayan Sharapova'nın başı dertten kurtulmadı.

BM, 4 yıl tenisten men edilme cezası ile karşı karşıya olan Sharapova'ya 2007 yılında verdiği "İyi Niyet Elçisi" unvanını askıya aldı. Birleşmiş Milletler sözcüsü konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Yaptığı son açıklamaların ardından Sharapova'nın İyi Niyet Elçisi görevini askıya almış bulunuyoruz. Rus tenisçi, soruşturması tamamlanana kadar Birleşmiş Milletler'in düzenlediği sosyal sorumluluk projelerinde yer almayacak" ifadesini kullandı.

BM'nin üstünü çizdiği Maria Sharapova, 2007 yılında BM tarafından İyi Niyet Elçisi olarak atanmış ve dünyanın çeşitli yerlerinde, özellikle de Çernobil faciası kurbanları ile ilgili sosyal sorumluluk projelerine katılmıştı.