Türk aktöre kobalt oyunu

ABD'nin, İran'a nükleer malzeme satmakla suçladığı Türk oyuncu Erdal Kuyumcu serbest kaldı. Bunun bir komplo olabileceği açıklandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mart 2016 Güncelleme 06 Mart 2016, 01:36
Türk aktöre kobalt oyunu

İÇİNDEKİLER

İran'a Türkiye üzerinden füze yapımı, havacılık ve nükleer uygulamalarda kullanılan kobalt - nikel metal tozu sattığı iddia edilen ve New York'ta tutuklanan oyuncu kökenli Türk işadamı Erdal Kuyumcu, şartlı olarak serbest bırakıldı. Davanın tutuksuz olarak devam edeceği açıklandı.

800 DOLAR İÇİN YAPILIR MI!
Kuyumcu'nun yakın arkadaşları, Türk oyucunun söz konusu iddialarla bir ilgisinin olduğunu düşünmediklerini ve olayın güvenlik güçleri tarafından yanlış anlaşıldığına inandıklarını ifade ettiler. Amerika'nın Sesi'ne konuşan arkadaşları, Kuyumcu'nun sanat çalışmalarına ara verip iş yapmak için çeşitli girişimlerde bulunduğunu, bir dönem kuyumculuk da yapmaya çalıştığını son olarak metal işine girdiğini söylediler. Aleyhine açılan mahkeme dosyasında yer alan belgelere göre, Kuyumcu'nun bu işten aldığı komisyon tutarının sadece 800 dolar olduğunu vurgulayan arkadaşları; "Bütün bu iddialara göre, bu işte kazanılan bütün paranın toplamı 800 dolar. 'Kim 800 dolar için böyle riskli bir işe girer? Bu işte ciddi bir yanlışlık yapıldığı görüşündeyiz" diye konuştular. Kuyumcu için bir milyon dolar para cezası ve 20 yıl hapis cezası isteniyor.