Ballı komşu

Çipras kemerleri sıktı. Çiftçiler ayaklandı. Göstericiler arasında balcı Stathis Stivaktakis de vardı. "Seksi arıcı" olarak anılan Yunanlı, şöhreti yakaladı. Dünyanın her yerinden evlilik teklifleri almaya başladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Şubat 2016 Güncelleme 15 Şubat 2016, 00:00
Ballı komşu

İÇİNDEKİLER

Yunanistan'da sular durulmadı. Ekonomisi batan ülke, Aleksis Çipras'a umut bağladı. Onu başbakan yaptı. Büyük umutlarla iktidara gelen Çipras ise halkını hayal kırıklığına uğrattı. Çipras krizden çıkmak için kemerleri sıktı. Ancak Yunan halkı ekonomik yaptırıma kayıtsız kalmadı.

ŞÖHRETİ YAKALADI
Yunanistan'da binlerce çifti geçtiğimiz hafta başkent Atina'ya gitti. Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı'nın önünde toplandı. Çiftçiler, kesinti ve vergilerin arttırılmasını protesto etti. Göstericiler arasındaki bir isim ise protestoları gölgede bıraktı. Girit Adası'ndan Atina'ya giden göstericiler arasında yer alan balcı Stathis Stivaktakis, şöhreti yakaladı. 25 yaşındaki eylemci, "Seksi arıcı" lakabıyla nam saldı.

MODA DEVLERİ SIRADA...
Dünya ise bir anda Yunanistan'daki ekonomik krizi unutup "Seksi Arıcı"ya merak sardı. Yunan medyası, Stivaktakis ile röportajlar yapmaya başladı. BBC ve Reuters gibi uluslararası medya "Seksi Arıcı"yı bağrına bastı. Onu Yunanistan'ın yeni kurtarıcısı olarak gösterdi. "Yunanistan'ın en çekici erkeği" olarak lanse edilen "Seksi Arıcı"nın kısmeti de açıldı. Dünyanın her yerinden Seksi Arıcı'ya evlilik teklifleri yağmaya başladı. Birbirinden ünlü moda devleri de Stathis Stivaktakis'e modellik teklifleri yaptı. Bunlar arasında dünyanın en önemli markalarından olan bir firmanın da milyonlarca euroluk teklifi olduğu belirtildi. Dünyaca ünlü erkek dergileri de Stivaktakis'in posterlerini vermeye başladı

GÖSTERİCİLER TEPKİLİ...
Ancak Başbakan Aleksis Çipras'ın kemer sıkmasını protesto eden Yunanlı göstericiler, "Seksi Arıcı"ya tepki gösterdi.
Eylemciler, "Stathis Stivaktakis'e olan ilgi nedeniyle eylemlerimiz gölgede kalıyor. Onu artık istemiyoruz" dedi.

25 yaşındaki Stathis Stivaktakis, çiftçilerin eylemlerinde ilk sırada yer aldı. Ancak o yakışıklılığıyla gösterileri gölgede bıraktı. Mavi gözleri ile dünyayı kendine hayran bıraktı.