Sushi'ye Türk damgası

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ocak 2016 Güncelleme 13 Ocak 2016, 01:18
Sushi’ye Türk damgası

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en iyi Sushi'sini yapan artık bir Türk... California'daki kendi restoranında Sushi yapan Engin Onural, ABD'de yılın en iyi aşçılarını sıralayan "Best Chefs America" (BCA) adlı yayıncılık kuruluşunun 2015 listesinde ilk sırada yer almayı başardı ve gündemin ilk sırasına çıktı. Onural, "10 senedir bu sevdanın peşinde gecegündüz çalışıyorum. Bu ödülün benim için çok özel ve ayrı bir yeri var. Kendimi her zaman Türkiyem'in gönüllü kültür elçisi olarak görmüşümdür. Bugüne kadar elimden geldiğince ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum" dedi. 2005 yılında Bilkent Üniversitesi İşletme Bilgi Yönetimi mezunu olduğunu belirten Onural, 2006'da Los Angeles'ta usta aşçı Andy Matsuda'nın ders verdiği "Sushi Chef Institute"e (SCI) kayıt yaptırdığını bildirdi.