Diskoda facia

Bükreş'te bir gece kulübünde yangın çıktı. 27 kişi hayatını kaybetti, 155 kişi yaralandı. Erasmus için kentte olan 2 Türk gencinin de yaralandığı açıklandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Kasım 2015 Güncelleme 01 Kasım 2015, 00:55
Diskoda facia

İÇİNDEKİLER

Romanya'nın başkenti Bükreş'teki bir binanın zemin katında bulunan Colectiv Kulübü, önceki gece "Goodbye to Gravity" adlı metal grubunun konseri için tıklım tıklım doldu. Konser başladıktan sadece 15 dakika sonra bir patlama sesi duyuldu. Ardından çıkan yangında, çoğu genç 27 kişi hayatını kaybetti, 155 kişi de yaralandı. Yaralılar arasında iki Türk de vardı. Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Koray Ertaş, Erasmus Programı çerçevesinde Romanya'da eğitim gören Ayberk Mancı ve Deniz Bilgili'nin yangında yaralananlar arasında bulunduğunu doğruladı.

BAŞBAKAN ÜLKESİNE DÖNDÜ
Ertaş, "Bilgili, yangından hafif yaralı olarak kurtuldu. Mancı'nın durumu ise maalesef ağır. Hastanede yanlarındayım. Aileleriyle temastayız" dedi. Yetkililer, yangının strafordan yapılmış dekor nedeniyle hızla yayıldığını ve salonda tek bir çıkış bulunması nedeniyle izdiham çıktığını söyledi. Victor Ionescu adlı bir görgü tanığı ise, "İnsanlar dumandan dolayı baygınlık geçirdi. Kaos yaşandı, herkes birbirini ezdi" ifadesini kullandı. Romanya Başbakanı Victor Ponta, Meksika seyahatini yarıda keserek Bükreş'e döndü. Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Ianhannis ise sosyal medya hesabında yayınladığı mesajında, yaşanan bu trajedi nedeniyle derin bir üzüntü içinde olduğunu aktararak "Hepimiz için, ulusumuz için ve benim için oldukça üzücü bir gün" yorumunu yaptı.



HAVAİ FİŞEK Mİ!

Romanya Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Raed Arafat, patlamada yaralanan 25'i ağır olmak üzere 155 kişinin çevre hastanelere sevk edildiğini kaydederken, patlamaya konserde kullanılan hava fişeklerin neden olduğuna dair bilgi edindiklerini söyledi. Ancak bunun henüz iddia aşamasında olduğuna dikkat çekti.