Irak'ta intihar saldırıları: 82 ölü

Irak'ın Samarra ve Felluce kentlerinde düzenlenen intihar saldırılarında 82 kişinin öldüğü, 88 kişinin yaralandığı bildirildi

Giriş Tarihi 02 Haziran 2015, 00:00 Güncelleme 02 Haziran 2015, 09:52
Irak’ta intihar saldırıları: 82 ölü

İÇİNDEKİLER

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, bomba yüklü tank kullanan intihar eylemcisi, Samarra'nın batısındaki Es-Sirsar bölgesindeki bir silah deposuna saldırdı.

Depodaki mühimmatın infilak etmesi sonucu art arda şiddetli patlamaların meydana geldiği saldırıda, ilk belirlemelere göre, 45 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi yaralandı. Ölen ve yaralananların, aralarında yüksek rütbelilerin de bulunduğu emniyet görevlisi olduğu kaydedildi.

Felluce'de karargaha intihar saldırısı
Öte yandan, Felluce'de bir intihar eylemcisi, bomba yüklü araçla İttihadiyye polis güçlerine bağlı 3. Bölük karargahına saldırdı.

Aracın karargahta infilak etmesi sonucu güvenlik güçlerinden 37 kişi hayatını kaybederken, 55 kişi yaralandı. Şiddetli patlamada 13 aracın zarar gördüğü, çevredeki binalarda büyük hasar meydana geldiği belirtildi.

Resmi makamlardan konuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan kınama
Türk Dışişleri Bakanlığı, Irak'ın Salahaddin vilayetine bağlı Samarra kentinde bomba yüklü tankla düzenlenen intihar saldırısını şiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Samarra şehrinde bir polis merkezini hedef alan, 40'tan fazla güvenlik mensubunun hayatını kaybetmesine ve onlarca kişinin yaralanmasına yol açan terör saldırısının şiddetle kınandığı" belirtildi.

Açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileğinde bulunuldu.

Bakanlık ayrıca "Türkiye'nin bugüne kadar olduğu gibi terörle mücadele alanında dost ve kardeş Irak ile dayanışma içinde olmayı sürdüreceğini" bildirdi.