Joe Bi'densiz!

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, yeni Savunma Bakanı Carter'in eşini yakın markaja aldı! Kadının omuzlarına dokunarak masaj yaptı, kulağına bir şeyler fısıldadı. Tacizi aratmayan görüntüler, ülkeyi ayağa kaldırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Şubat 2015 Güncelleme 19 Şubat 2015, 02:30
Joe Bi’densiz!

İÇİNDEKİLER

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, yeni Savunma Bakanı Ashton Carter'ın yemin töreninde skandala imza attı. Biden'in Carter'in eşini yakın markaja alması ülkede tepki topladı. ABD Başkanı Barack Obama, geçen Aralık ayında istifa eden Savunma Bakanı Chuck Hagel'in yerine Ashton Carter'ı atadı. Carter'ın önceki gün gerçekleşen yemin törenine ise ABD Başkan Yardımcı Biden damga vurdu. Gözler kürsüde konuşma yapan Carter'da değil, çiçeği burnunda bakanın eşi Stephanie Carter'ın arkasında duran Joe Biden'e odaklandı.

SKANDAL HAREKETLER

"Mesafesiz duruşuyla" hafızalara kazınan Biden, kürsüde göreve atandığına dair konuşma yapan Carter'ın eşi Stephanie'nın arkasına geçti. Ellerini kadının omuzlarına koyan Biden, masaj yapmayı da ihmal etmedi! Daha sonra Stephanie'nın kulağına eğilerek bir şeyler fısıldadı. Bayan Carter ise Biden'in ani hareketi karşısında soğukkanlılığını koruyarak gülümsemeye çalıştı. Carter'ın konuşmasının ortasında Stephanie'ye teşekkür ederken eliyle eşinin sol omuzuna dokunması ise 'Biden'a gözdağı' olarak yorumlandı. Biden'ın tacizi aratmayan hareketleri, Amerika'da eleştiri konusu oldu. Independent gazetesi, "Biden kişisel mesafeleri koruma konusunda pek de iyi değil" yorumunu yaptı. Joe Biden daha önce de birçok kadına aynı davranışta bulunmuştu.

ABD Başkanı Barack Obama, geçen yılın Aralık ayında Savunma Bakanı Chuck Hagel'ın istifasının ardından yerine Carter'ı aday göstermişti. ABD Senatosu, Carter'ın Savunma Bakanlığı'na getirilmesini geçtiğimiz Perşembe günü onaylamış, Senato'da yapılan oylamada, 5'e karşı 98 oyla Carter'ın göreve atanması kararı çıkmıştı.

SABIKASI KABARIK

Biden'ın daha önce de 'ellerine hakim olamadığı' görülmüştü. Başkan Yardımcısı, yeni senatörlerin yemin töreni esnasında Demokrat Chris Coons'ın kızıyla yakından ilgilenmişti. Eylül 2012'de seçim kampanyası kapsamında Ohio'daki bir bara giden Biden, motosikletçi bir kadını kucağına oturtmuş, yanında oturan diğer motosikletçilerin tuhaf bakışlarıyla karşılaşmıştı. Biden, 2013'te de Beyaz Saray muhabiri Amie Parnes'in beline sarılmıştı!