Ukrayna'da büyük operasyon

Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Slavyansk, Ukrayna ordusunun yoğun saldırısı altındı.

Giriş Tarihi 03 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 03 Temmuz 2014, 18:31
Ukrayna’da büyük operasyon

İÇİNDEKİLER

Ukrayna ordusu, ateşkesin sona ermesiyle, aylardır ayrılıkçıların kontrolündeki Slavyansk'a operasyonlarını yoğunlaştırdı.

Kentteki hedefleri toplarla vuran askerler, tanklarla çevresini kuşattıkları Slavyansk'a giriş çıkışa da izin vermiyor.

Ordunun operasyonunu görüntülemek için Slavyansk'a giden Anadolu Ajansı (AA) ekibini taşıyan otomobile uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Olay yerinden hızla uzaklaşan AA ekibi, yaklaşık 20 el atıştan isabet almadan kurtuldu.

Kentin başka bir girişini tutan Ukrayna askerleri, bölgede yoğun çatışmaların yaşandığını belirtti.

Slavyanks'tan kaçan bazı vatandaşlar, çatışmaların aralıksız sürdüğünü bildirerek, ordu birliklerinin tank ve toplarla şehre ateş ettiğini, operasyonda zaman zaman uçakların da kulanıldığını ileri sürdü.

Çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu söyleyen yerel kaynaklar, vatandaşların sığınaklardan çıkamadığını, şehirden ayrılmak isteyenlerin de çatışmaların sona ermesini beklediğini ifade etti.

Dün geceden itibaren şehirdeki hedeflerin defalarca vurulduğunu belirten yerel kaynaklar, kentte elektriğin, suyun kesildiğini, insanların gıda sıkıntısı çekmeye başladığını anlattı.

Kentin kenar mahallesindeki bir apartmanın, hava saldırısında isabet aldığı ve 50'ye yakın kişinin yaşamını yitirdiği iddia edildi.

- Gorlovka'ta hava saldırısı

Slavyanks ile Donetsk arasında bulunan Gorlovka'da, sabaha karşı Ukrayna ordusunun uçaklarla, Rus yanlılarının mevzilerini bombaladığı, ancak can kaybının yaşanmadığı kaydedildi.

Lugansk'ta da çatışmaların yaşandığı, bazı köylerin vurulduğu bildirildi.

Donetsk Tren Garı yakınlarında öğle saatlerinde üç trafik polisine kimliği belirsiz kişiler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı, trafik polisleri olay yerinde hayatlarını kaybetti.