Atletico Soma

Arda'nın takımı Atletico Madrid, Soma için büyük bir organizasyon başlattı. Başta Arda ve Filipe Luis olmak üzere, birçok futbolcu 'şampiyonluk' primlerini vereceklerini açıkladı 'Atletico Soma' tişörtlerinin gelirinin de Türkiye'ye gönderileceği belirtildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mayıs 2014 Güncelleme 21 Mayıs 2014, 00:00
Atletico Soma

İÇİNDEKİLER

Dünya, Soma'da yaşanan ve 301 madencimizi şehit verdiğimiz facia için buluştu... Bunlara son örnek Arda'nın formasını giydiği Atletico Madrid oldu. Soma'da yaşanan maden kazasının ardından Arda Turan'ın üzüntüsünü paylaşan ve sürekli onu teselli eden takım arkadaşı Filipe Luis "Soma'ya yardım etmek istiyorum. Şampiyonluk primini hemen göndermeliyim. Bana yol gösterir misin?" dedi. Arda da aynı şekilde şampiyonluk primlerini Soma'ya bağışlayacağı için bu konuda Filipe'ye teşekkür etti. Arda ve Filipe Luis'den sonra Miranda, Koke, David Villa gibi takım arkadaşları da Soma için yardıma hazır olduklarını ve şampiyonluk primlerini vermek istediklerini söyledi. Filipe, Türkçe öğrenmeye çalıştığını belirtip bir süre önce, "Selamün Aleyküm" şeklindeki sözlerini videoya kaydedip, sosyal medyadan paylaşmıştı.

ARDA KUR'AN ÖĞRETİYOR
Filipe, "Ben Arda'ya Portekizceyi, o da bana Türkçeyi öğretiyor. Arda aynı zamanda Kur'an hakkında da çok şey öğretiyor. Bu çok hoşuma gidiyor" ifadelerini kullandı. Atletico Madrid takımının, önümüzdeki günlerde bir tişört bastırıp, üzerine de 'Atletico Soma' yazacağı ve tüm gelirinin de Türkiye'ye gönderileceği belirtildi.

MADALYASINI SATIŞA ÇIKARDI
Vücut geliştirmede bir kez Avrupa Şampiyonu, 3 kez Dünya Şampiyonu olan Tolga Murat Balıkçı, Soma'da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine yardım etmek için madalyalarını satışa çıkarttı. Her bir madalyasına 5 milyon lira talep eden Balıkçı, "Soma herkes gibi benim de içimi yaktı" dedi.

RONALDO HAZIR
Real Madrid'in yıldız futbolcusu Ronaldo da, Soma'yı unutmadı. Ronaldo, Soma için düzenlenecek bir yardım maçında forma giymeye hazır olduğunu söyledi. Hatta bu konuda menajerine direktif verdi.